UPDATE Accident Muntenegru. Patronii firmei de transport, audiaţi de procurori. Agenţia de turism „Mareea Comtur SRL“ a avut contracte şi cu Internele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Grigore şi Mihaela Iuliana Grigore, patronii firmei de transport care a dus în Muntenegru românii din „autocarul groazei” prăbuşit duminică, vor fi audiaţi, marţi după-amiază, la Parchetul General, potrivit unor surse judiciare. În acelaşi timp, oficiali ai Ministerului de Interne au comunicat că "Mareea Comtur SRL" a avut contract şi cu instituţia pe care o reprezintă.

UPDATE  „Mareea Comtur SRL“, agenţia de turism care a organizat excursia din Muntenegru, în care 18 turişti români şi-au pierdut viaţa, a obţinut în perioada 9 mai -31 ianuarie 2012, cinci contracte subsecvente cu Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru serviciu de transport aerian ocazional (bilete de avion).

„În luna mai 2012 s-a finalizat procedura de licitaţie deschisă privind încheierea acordurilor cadru de servicii de transport aerian ocazional (bilete de avion), aferente perioadei mai 2012 - aprilie 2014 pentru componenta ordine publică şi componenta administraţie publică inclusiv Direcţia pentru Dezvoltarea Capacităţii Administrative (fonduri externe nerambursabile), anunţul de atribuire fiind publicat în S.E.A.P. cu numărul 126000 din 29.06.2012“, se precizează în comunicatul MAI.

Reprezentanţii de la Interne au mai făcut precizarea că „relaţiile contractuale ale MAI cu operatorul economic sus-menţionat s-au limitat la anul 2012, după această dată nemaifiind încheiat vreun contract subsecvent cu S.C. Mareea Comtur SRL, întrucât furnizorul nu a mai putut susţine preţurile stabilite prin acordul cadru“.

„Valoarea plătită efectiv din fonduri ale bugetului de stat pentru contractele subsecvente acordurilor-cadru încheiate cu S.C. Mareea Comtur SRL este de 73.428 lei“, susţin oficiali ai ministerului.

Ştefan Grigore, patronul firmei de transport „Gregory Tour“ a ajuns deja la Parchet, în jurul orei 14.00, iar la intrare nu a vrut să facă declaraţii privind accidentul.

El declarase anterior că autocarul prăbuşit în Muntenegru avea toate verificările tehnice la zi, iar cei doi şoferi aveau experienţă de cel puţin zece ani, fără niciun incident până acum.

Traseu spre Muntenegru de cel puţin opt ori pe an

Grigore a mai spus că firma face acest traseu prin Muntenegru de cel puţin şapte-opt ori anual, iar unul dintre şoferii de pe autocarul respectiv a făcut acest traseu de 20 de ori.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat duminică în jurul orei 18.00, ora României, într-o prăpastie din Muntenegru, accidentul soldându-se cu 18 morţi şi 29 de răniţi.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite