A început examenul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică a început examenul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM), prima probă, care a început la ora 9.00, fiind proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice. Consiliul Naţional al Magistraturii a anunţat că la acest concurs s-au înscris 2.770 de candidaţi, dintre care 2.746 au îndeplinit toate condiţiile cerute.

Potrivit calendarului de desfăşurare a concursurilor de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM) şi de admitere în magistratură, duminică are loc prima etapă a celor două concursuri, constând în proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice la materiile: drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal.

Ambele concursuri au început la ora 9.00 şi se desfăşoară la Universitatea „Nicolae Titulescu” şi Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucureşti.

Concursul de admitere la INM se organizează pentru ocuparea unui număr de 200 de locuri de auditori de justiţie, din care 130 de locuri sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător, iar 70 pentru ocuparea funcţiei de procuror.

La acest concurs s-au înscris 2.770 de candidaţi, dintre care 2.746 îndeplinesc condiţiile pentru a participa la prima probă, conform tabelului final privind rezultatul verificării condiţiilor de înscriere la concurs, publicat pe site-urile CSMşi INM. 

Concursul de admitere în magistratură se organizează pentru ocuparea unui număr de 85 de posturi de judecător în cadrul judecătoriilor şi 58 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii.

La concurs s-au înscris 985 de candidaţi, dintre care 941 de candidaţi îndeplinesc condiţiile pentru a participa la prima probă. Proba eliminatorie se va desfăşura la Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir” din Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite