Şefii IPJ Ilfov cercetaţi de Consiliul de Disciplină după ancheta privind moartea japonezei Yurika Masuno

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şefii IPJ Ilfov vor fi cercetaţi de Consiliul de Disciplină după ancheta privind moartea japonezei Yurika MasunoYurika Masuno FOTO Adevărul
Şefii IPJ Ilfov vor fi cercetaţi de Consiliul de Disciplină după ancheta privind moartea japonezei Yurika MasunoYurika Masuno FOTO Adevărul

Şeful Poliţiei Ilfov şi doi adjuncţi ai acestuia vor fi cercetaţi în Consiliul Superior de Disciplină al Poliţiei Române după ancheta privind uciderea japonezei în Otopeni.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a depus o sesizare la finalul cercetării privind moartea japonezei Yurika Masuno. 

„Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a luat act de finalizarea cercetării prealabile a membrilor conducerii I.P.J. Ilfov – inspectorul şef şi cei doi adjuncţi - şi a dispus sesizarea Consiliului Superior de Disciplină al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR )”, se arată într-un comunicat emis de MAI.

Controlul la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov a fost început pe 15 august, după uciderea japonezei Yurika Masuno de către Vlad Nicolae, într-o pădure lângă Corbeanca.

Şeful Poliţiei Ilfov, Emanuel Marin Nică, adjuncţii săi, Ionel Lefter şi Nicolae Baicu, alţi şase ofiţeri din conducerea Poliţiei, dar şi alţi membri ai conducerii Secţiei Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti au fost cercetaţi. Ministrului Mircea Duşa, a ordonat ca o comisie formată din ofiţeri ai Corpului de control să facă verificări în perioada 3-21 septembrie la IPJ Ilfov.

Alţi 14 ofiţeri au fost atenţionaţi în timpul anchetei, iar în cazul a doi ofiţeri şi a unui agent a fost sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Controlul a vizat evaluarea managementului în cazul prevenirii criminalităţii stradale, în special infracţiunile comise cu violenţă. MAI preciza că  la nivelul IPJ Ilfov există un număr foarte mare de fapte comise cu violenţă, rămase cu autori necunoscuţi.

În urma verificărilor făcute de corpul de Control la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti s-a început cercetarea în prealabil a opt ofiţeri, printre care şi şeful structurii, Dan Roşoga. Şase ofiţeri au scăpat doar cu atenţionare.

Situaţia de la Ilfov a intrat în atenţia MAI la scurt timp după uciderea japonezei Yurika Masuno, când s-a constat că Vlad Nicolae ar fi vinovat pentru alte două crime şi tâlhării. El ar mai fi acuzat şi de molestarea sexuală a unor femei în vârstă, el fiind lăsat în libertate atât din indiferenţa poliţiştilor, cât şi a procurorilor ilfoveni.

Vlad Nicolae ar mai fi acuzat de încă două crime

Pe 19 august, Vlad Nicolae a fost arestat preventiv, însă el a negat în faţa anchetatorilor că ar fi omorât-o pe studenta japoneză Yuriko Masuno.

Nicolae ar fi ucis-o pe tânără pe 15 august, după ce ar fi abordat-o în incinta Aeroportului „Henri Coandă” Otopeni. El s-ar fi oferit să o ajute să îşi găsească un taxi şi au urcat împreună în maşină. După ce au parcurs o distanţă scurtă, ei au coborât într-un loc unde drumul este mărginit, pe ambele părţi, de pădure. După două zile, în locul respectiv a fost descoperit trupul studentei japoneze, acoperit de frunze şi care plin de urme de violenţă. La 5-6 metri de trupul fetei a fost găsit şi bagajul acesteia.

Dosarul lui Nicolae pentru uciderea lui Yuriko Masuno a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul Instanţei Supreme. Anchetatorii au extins cercetările şi au stabilit că Nicolae ar mai fi omorât alte două femei, a violat şi tâlhărit alte persoane. El a fost trimis în judecată şi este acuzat de trei fapte de omor calificat şi deosebit de grav, cinci fapte de tâlhărie, şapte fapte de viol şi violarea de domiciliu, două fapte de lipsire de libertate în mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri şi alte violenţe, precum şi de distrugere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite