Înşelăciune la Academia de Poliţie. Profesor universitar cercetat pentru că i-a păcălit pe doctoranzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Academia de Politie
Academia de Politie

Georgeta Ştefania Ungureanu, profesor universitar doctor, conducător de doctorat în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, este cercetată de procurorii din Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 pentru înşelăciune, uz de fals şi abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, Ungureanu este cercetată sub control judiciar pentru: 9 infracţiuni de înşelăciune, 5 infracţiuni de uz de fals, 6 infracţiuni de participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu şi o infracţiune de abuz în serviciu.

Procurorii arată că în perioada 2012-2013,  Ungureanu ar fi profitat de poziţia sa de conducător de doctorat şi ar fi solicitat şi primit de la nouă persoane, toate înmatriculate la Şcoala Doctorală, sume de bani ce reprezentau taxele aferente studiilor doctorale, cu sume cuprinse între 1000 lei-15000 lei. Banii ar fi trebuit achitaţi la casieria instituţiei, dar profesoara i-ar fi indus în eroare pe doctoranzi că va achita personal taxele sau prin intermediul unor societăţi comerciale.

“În fapt, inculpata nu a achitat respectivele taxe, ci a depus la dosarele doctoranzilor documente de plată (facturi, ordine de plată) false, fără acoperire în realitate”, arată procurorii.

Academia a prestat serviciile gratuit

Prin depunerea documentelor false, Ungureanu i-ar fi determinat pe angajaţii Şcolii Doctorale să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu, fără vinovăţie, aşa încât Academia de Poliţie a prestat serviciile aferente, în condiţiile în care plata taxelor nu era efectuată.

“De asemenea, în perioada 2013-2014, aproximativ un an de zile a refuzat predarea tezei de doctorat a unui persoane vătămate către Secretariatul Şcolii Doctorale, aşa încât dosarul  acesteia să fie înaintat către Ministerul Educaţiei în vederea acordării titlului  de doctor, vătămând astfel interesele legitime ale persoanei vătămate de a i se acorda respectivul titlu”, mai arată anchetatorii..
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite