Înmormântarea lui Vadim Tudor. De ce a fost îngropat cu onoruri militare
0Înmormântarea lui Vadim Tudor. Politicianul Vadim Tudor a fost înmormântat astăzi în cimitirul Ghencea din Capitală şi a fost condus pe ultimul drum de sute de oameni, apropiaţi, susţinători şi curioşi.
Înmormântarea lui Vadim Tudor a avut loc cu onoruri militare pentru că deţinea în continuare de ordinul „Steaua României”. Decoraţia a fost acordată de Ion Iliescu, pe 13 decembrie 2004, în ultimele sale zile de mandat la Palatul Cotroceni. Însă 3 ani mai târziu, succesorul său, Traian Băsescu, semnează „Decretul privind retragerea Ordinului Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Tudor Corneliu Vadim, senator”.
Vadim Tudor a contestat decizia preşedintelui şi s-a ajuns în faţa judecătorilor. Într-o primă instanţă, magistraţii i-au dat câştig de cauză Tribunului, care au arătat în motivare faptul că toate acuzaţiile care i s-au adus pentru a i se retrage decoraţia, precum declaraţiile calomnioase la adresa unor politicieni şi intelectuali şi relaţia sa cu Securitatea înainte de 1989 erau cunoscute când i s-a oferit „Steaua României” de către Ion Iliescu. Decizia instanţei a fost contestată de reprezentanţii Preşedinţiei, iar procesul a continuat.
În lipsa unei decizii definitive, Vadim Tudor a rămas cu decoraţia „Steaua României” în grad de Cavaler. Potrivit legii, cei care primesc această decoraţie sunt înmormântaţi cu onoruri militare.
Înmormântarea lui Vadim Tudor. De ce a murit politicianul
Slujba de înmormântare a lui Vadim Tudor a fost oficiată de 16 preoţi. Cortegiul funerar a trecut prin faţa Parlamentului, unde a făcut o oprire, iar preoţii au rostit o rugăciune. Ulterior s-a mai făcut o oprire şi în faţa casei lui Vadim Tudor, unde s-a ţinut o slujbă scurtă.
Vadim Tudor, în vârstă de 65 de ani, a murit, luni, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei. Diagnosticul medicilor a fost de edem pulmonar acut şi, în ciuda faptului că s-au străduit aproape două ore să-l resusciteze, decesul a fost confirmat de surse medicale din Spitalul Militar din Capitală.
Corneliu Vadim Tudor a fost supus în cursul zilei de luni inclusiv unei intervenţii chirurgicale, care a durat mai multe ore, însă aceasta a fost fără succes. Nu a fost însă prima dată când liderul PRM a ajuns la spital ca urmare a problemelor sale de sănătate. Mai exact, el a fost internat de urgenţă şi în 2013, tot la Spitalul Militar Central.
Înmormântarea lui Vadim Tudor. Soţia şi cele două fete l-au condus pe ultimul drum
Vadim Tudor era căsătorit de 28 de ani, iar în urma relaţiei cu soţia sa Doina, au rezultat două fete, Lidia şi Eugenia. Dacă pe cele două fete le-a prezentat rar prin emisiuni de televiziune, alături de soţia sa Vadim Tudor s-a afişat doar la alegeri.
Familia lui Vadim Tudor spunea că e un tată şi un soţ liniştit, care nu avea nicio legătură cu omul vulcanic din emisiunile de la televizor. „Nu este un tată sever, este un tată normal. Ştiu că multă lume se miră când zic asta”, a zis Eugenia, fiica lui Vadim Tudor, într-un interviu pentru Acasă TV. Întrebate de reporter dacă „au primit vreodată măcar o palmă părintească” de la Vadim Tudor, acestea au zâmbit şi au spus că nu.
Vadim Tudor a mai precizat că singurul loc din casă în care intră foarte rar este bucătăria, pentru că nu ştie să gătească. „Cred că ştiu să fac omletă, însă nu am aflat dacă ouăle se sparg înainte sau după”, spunea Vadim Tudor.
Vadim Tudor a spus că şi-ar fi dorit şi un băiat, însă a mai adăugat că aceştia sunt ma
şi dificili, iar fetele sunt mult mai uşor de crescut, „sunt mai ascultătoare şi ajută părinţii mai mult”.