Începe judecarea apelului lui Darius Vâlcov la Înalta Curte. În prima instanţă a luat 8 ani de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul în care Darius Vâlcov contestă condamnarea la opt ani de puşcărie a fost înregistrat vineri la Înalta Curte, la completul de cinci judecători.

Darius Vâlcov (42 de ani), în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă, a contestat condamnarea la opt ani de închisoare primită pentru mai multe fapte de corupţie, iar dosarul a fost înregistrat vineri la Înalta Curte, la completul de cinci judecători, arată Ziare.com.

Potrivit sursei citate anterior, primul termen a fost stabilit pe data de 16 aprilie. Apelul ar urma să fie soluţionat de Completul 3 Penal- 2019, format din magistraţii: Luciana Mera, Lavinia Lefterache, Ioana Bogdan, Ana Hermina Iancu şi Marius Foitos, mai arată Ziare.com.

Reamintim că pe 8 februarie 2018 judecătoarele Silvia Cerbu, Simona Elena Cîrnaru şi Maricela Cobzariu l-au condamant, în primă instanţă, în unanimitate, pe actualul consilier al premierului Dăncilă la 4 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia (pedepsele au fost contopite, adăugându-se un spor la cea mai mare pedeapsă, rezultând astfel o condamnare la 8 ani de închisoare). În plus, instanţa a decis şi menţinerea sechestrului pe bunuri în valoare de 6,2 milioane de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite