Zeci de şoferi ignoră parcarea subterană de la Universitate şi îşi lasă maşinile în zona pietonală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe maşini sunt parcate la Universitate, chiar dacă acum câteva luni a fost inaugurată, exact în acesta loc, una dintre cele mai moderne parcări subterane. FOTO Vlad Ignat
Mai multe maşini sunt parcate la Universitate, chiar dacă acum câteva luni a fost inaugurată, exact în acesta loc, una dintre cele mai moderne parcări subterane. FOTO Vlad Ignat

Deşi parcarea de la Universitate, care a costat 12 milioane e euro, este complet funcţională de aproape trei luni, în fiecare zi, indiferent de oră, pe zona pietonală amenajată deasupra parcajului subteran se pot vedea maşini lăsate acolo. Spaţiul subteran nu este mai niciodată plin, şi totuşi, unii şoferi ignoră pur şi simplu parcarea şi îşi lasă autoturismul pe zona pietonală.

În locurile pe unde se poate face accesul autoturismelor spre spaţiul pietonal din faţa Universităţii nu există niciun semn care să-i avertizeze pe şoferi că parcarea este strict interzisă, însă faptul că este o zonă pietonală ar trebui să fie suficient. Cu toate astea, mulţi şoferi bucureşteni, din grabă, nesimţire sau zgârcenie, preferă să îşi lase maşina într-unul dintre puţinele spaţii dedicate exclusiv pietonilor.

„S-a făcut o sesizare din partea Poliţiei Rutiere şi în curând va fi montat un semn «Parcarea interzisă» în această zonă, dar fiind o zonă pietonală, şoferii ar trebui să ştie că parcarea este interzisă aici“, a declarat agentul Alexandru Gheorghe din cadrul Poliţiei Rutiere Bucureşti.

În timpul zilei, în zona din faţa cazinoului sunt parcate mai mereu câteva maşini ale unei firme de pază, iar în timpul serii, numărul maşinilor parcate în această zonă creşte, ajungând la 10-15.

Poliţiştii au primit mai multe plângeri şi de câteva zile şi-au îndesit controalele în această zonă, încercând să îi descurajeze pe şoferii indisciplinaţi.  În fiecare seară,poliţiştii fotografiază numărul de înmatriculare al fiecărei maşini şi îi trimit propietarului o amendă prin poştă.

„Le-am fotografiat numerele fiecăruia, i-am identificat pe proprietarii acestor maşini şi urmează să îi sancţionam cu cinci puncte de penalizare şi o amendă contravenţională de 280 de lei, care le va fi trimisă prin poştă“, a declarat agentul Alexandru Gheorghe.

Acesta a subliniat faptul că, începând de mâine de când maşinile Poliţiei vor fi dotate cu aparatele de ultimă generaţie capabile să citească numărul de înmatriculare al unei maşini şi să furnizeze aproape instant date despre posesorul acesteia, controalele se vor înmulţi şi vor fi mult mai eficiente. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite