VIDEO Ansamblu de birouri în mijlocul Capitalei construit de Costel Căşuneanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea de birouri din centrul Capitalei. FOTO Captură video
Clădirea de birouri din centrul Capitalei. FOTO Captură video

Pe Bulevardul Corneliu Coposu din Centrul Capitalei se va înălţa un bloc de birouri de 17 etaje. Pentru construirea imobilului a fost desfiinţat un parc de joacă pentru copii de aproximativ 2.000 de metri pătraţi, aflat la mai puţin de 500 de metri de Piaţa Unirii.

Terenul pe care se afla spaţiul de joacă era proprietate privată. Parcul a fost amenajat de Primăria Sectorului cu acordul proprietarului, potrivit arhitectului-şef al sectorului 3, Ştefan Dumitrescu. „Parcul a fost amenajat acolo acum aproape şapte ani, cu acordul proprietarului. Astfel, au fost plantaţi nişte copaci, ca să nu fie pur şi simplu un maidan. Parcul a fost dezasamblat de ceva vreme, când proprietarul a găsit o oportunitate de investiţie“, a declarat, pentru adevarul.ro, Dumitraşcu.

Dezvoltatorul blocului de 17 etaje a primit din partea Consiliului Local al Sectorului 3 din Capitală toate avizele necesare pentru a demara construcţia în anul 2010. Din anul 2010 şi până în anul 2012 când au fost aduse primele utilaje pe locul fostului parc, proiectul a stat în aşteptare. Ansamblul de birouri va purta numele de „Unirii View Tower”, conform titulaturii înregistrate de dezvoltatorul proiectului la OSIM în luna aprilie 2012.

Totodată, beneficiarul acestei construcţii a primit şi avizul prin care poate devia reţelele de utilităţi din subteran, lucrare care a fost finalizată în urmă cu o lună. În momentul de faţă, în jurul terenului au fost montate panouri de protecţie unde a început construcţia imobilului.

Ansamblul va avea o înălţime de 94 de metri şi o suprafaţă de aproximativ 27.000 de metri pătraţi.

Căşuneanu, client al DNA

Beneficiarul acestei clădiri de birouri şi proprietarul terenului este firma C&I Building. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, acţionar la această firmă este şi Costel Căşuneanu, cunoscut ca „regele asfaltului”.

Omul de afaceri Costel Căşuneanu a fost acuzat de cumpărare de influenţă în dosarul în care a fost cercetat şi senatorul Cătălin Voicu. Procurorii DNA susţineau că Voicu ar fi primit de la omul de afaceri din Oituz în 2009 suma de 260.000 de euro pentru a interveni pe lângă judecători din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite