Taximetriştii de la Otopeni, luaţi la puricat: 126 de sancţiuni contravenţionale, date de poliţişti în două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taximetritii de la Otopeni sunt în continuare amendaţi de poliţişti pentru nereguli FOTO Adevărul
Taximetritii de la Otopeni sunt în continuare amendaţi de poliţişti pentru nereguli FOTO Adevărul

Agenţi din cadrul Inspectoratului General de Poliţie au aplicat 128 de sancţiuni contravenţionale în timpul unei acţiuni desfăşurate pe două zile pentru verificarea respectării legislaţiei referitoare la transportul de persoane în regim de taxi, desfăşurată în zona Aeroportului Otopeni.

În perioada 6 - 8 martie, poliţiştii Direcţiei Rutiere şi ai Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. au desfăşurat o acţiune pe traseul dinspre şi către Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti – Otopeni, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Principalele obiective ale acţiunii au fost depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie şi eliminarea pirateriei în domeniu, diminuarea concurenţei neloiale, precum şi verificarea stării tehnice a autovehiculelor taxi şi a funcţionării corecte a aparatelor de taxat.

Printre cele 126 de sancţiuni contravenţionale aplicate pentru nereguli legate de taximetrie, dar şi de circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au retras şi trei certificate de înmatriculare pentru defecşiuni tehnice sau dotări suplimentare.

Astfel, în timpul acţiunii, poliţiştii au depistat un taximetrist care efectua transport rutier de persoane în regim taxi, având verificarea metrologică expirată a aparatului de taxat.

De asemenea, a mai fost depistat un conducător auto care efectua transport rutier de persoane în regim taxi fără a deţine atestat de pregătire profesională, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional.

În urma controlului efectuat de poliţişti la un alt taximetrist s-a constatat că, acesta, nu avea afişată în interiorul autoturismului lista cu tarifele de transport.


    
   

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite