Staţia de metrou Pipera, închisă de sâmbătă până luni, pentru lucrările de modernizare

Staţia de metrou Pipera, închisă de sâmbătă până luni, pentru lucrările de modernizare

Metrorex aminteşte că, în perioada 15 - 17 iulie, se va închide staţia de metrou Pipera pentru modernizarea sistemului de control acces. Staţia va fi închisă timp de trei zile, din care doar o zi lucrătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În această perioadă trenurile de metrou vor circula cu călători doar până la/de la staţia Aurel Vlaicu. 

Metrorex mai aminteşte că a informat autorităţile locale şi RATB cu privire la desfăşurarea proiectului de modernizare, precum şi a modificărilor apărute în graficul de execuţie, şi a solicitat sprijin pentru preluarea călătorilor cu ajutorul transportului în comun de suprafaţă, pentru perioadele în care se vor desfăşura lucrări în staţiile cu o singură intrare.

La sfârşitul lunii iunie, Metrorex a decis reducerea de la şapte la trei zile a perioadei de realizare a lucrărilor de modernizare la staţiile cu o singură intrare.

Astfel, în staţia Pipera, lucrările vor avea loc în perioada 15 - 17 iulie, în Aurel Vlaicu 29 iulie – 1 august, în Constantin Brâncoveanu 22 - 25 iulie, în Tineretului şi Apărătorii Patriei 2 – 5 septembrie, în Dimitrie Leonida şi Costin Georgian 9 – 12 septembrie, în Pantelimon şi Berceni 16 – 19 septembrie.

Lucrările de modernizare a sistemului de control şi acces în 41 de staţii de metrou au ]nceput la sfârşitul lunii martie şi includ înlocuirea turnicheţilor de acces cu porţi batante dotate cu sistem de citire a benzii magnetice pentru cartele şi pentru cardurile contactless, dar şi achiziţionarea a peste 100 de automate de vândut cartele prevăzute să dea rest şi să funcţioneze cu POS.

citeste totul despre: