Sorin Oprescu dă replica în scandalul deszăpezirii din Capitală: „Habar nu aveţi ce este în stradă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu a convocat comandamentul de iarnă la sedioul primăriei. FOTO Adevărul
Sorin Oprescu a convocat comandamentul de iarnă la sedioul primăriei. FOTO Adevărul

Sorin Oprescu a convocat sâmbătă după-amiază comandamentul de iarnă la sediul Primăriei Capitalei. Cu acest prilej a ţinut să lămurească situaţia materialului antiderapant după ce în şedinţa cu prefecţii, de la Guvern, ministrul de Interne Bucureştiul nu ar avea material pentru a interveni. Oprescu a precizat că cei care au făcut rapoartele pur şi simplu şi-au bătut joc de municiplatitate.

Primarul Capitalei a lansat un atac dur la adresa celor care l-au dezinformat pe ministrul de Interne, Radu Stroe, cu privire la stocurile de antiderapant de care dispune Bucureştiul. „Habar nu aveţi ce este pe stradă“, a replicat, nervos, Sorin Oprescu.

Reacţia primarului vine în contextul şîn care, sâmbătă dimineaţă, ministrul de Interne a precizat că în Bucureşti stocurilor de material antiderapant sunt minime şi le-a cerut autorităţilor să rezolve problema cât mai repede. „O notă aparte pentru Bucureşti: Ştiu că stăm rău cu stocurile, asta pentru a nu spune că avem stoc zero. Prin urmare, luaţi măsuri. Nu ştim cât de mult va ninge în Bucureşti, dar vântul va fi puternic, aşa că vă rog să vă pregătiţi stocurile necesare sub toate formele: nisip, sare... Neapărat! Sper că nu mai e situaţia de acum două zile, când apărea stoc zero”, a spus ministrul de Interne.

Pe de altă parte, prefectul municipiului Bucureşti, Georgeta Gavrilă, a susţinut că datele transmise de Radu Stroe sunt eronate.

„Ministrul de Interne şi-a cerut scuze“

„Nu admit să-şi bată joc de munca unor oameni nişte rapoarte. Concret, mă refer la declaraţia ministrului de Interne de dimineaţă şi fac următoarele precizări: în primul rând, îi rog pe cetăţenii Bucureştiului să aibă încredere în administraţia actuală a oraşului. Ne-au dat aceste responsabilităţi şi ne ţinem de ele, în rest, sunt injurii aduse administraţiei. Apreciez telefonul ministrului de Interne, care şi-a cerut scuze. Mă face să cred că este un om onest şi pur şi simplu a fost dezinformat“, a declarat Oprescu, duminică după-amiază, în cadrul comandamentului de iarnă convocat la primărie.

Edilul-şef a adăugat că de la declanşarea campaniei de deszăpezire s-a asigurat că există stocurile de antiderapant şi a verificat personal cu viceprimarii toate bazele de deszăpezire.

200 de utilaje pe străzile din Capitală

„În municipiul Bucureşti se folosesc ca materiale antiderapante clorura de calciu atât solidă, cât şi lichidă, şi sarea. Asta se foloseşte în Bucureşti, nu nisip, întrucât nisipul înfundă canalele. Eu vreau ca toţi directorii care spun lucrurile astea neadăvarate vreau să îşi asume responsabilitatea pentru ce îşi permit să spună. Vreau să critice administraţia atunci când nu îşi face treaba, dar nu necinstit. Există 14.999 de tone de sare depozitate. 2 420 de tone clorură solidă, 980 de tone clorură de calciu lichid şi 900 de tone de nisip. Ceea ce fac eu este un mesaj pentru firmele de curăţenie cu care lucrăm şi care îşi fac datoria. Fac aceste precizări din respect pentru oamenii cu care lucrez. Şi aşa o să fac mereu pentru că sunt sătul. Cei care raportează, că sunt şefi de direcţie rutieră, că sunt secretari de stat, să se informeze. Sunt sătul de oameni care nu verifică şi nu ştiu altceva decât să amestece o luptă politică d-a surda“, a mai spus Oprescu.

În cursul zilei de sâmbătă, pe străzile din Capitală s-a acţionat cu 201 utilaje de deszăpezire, astfel: 47 - în sectorul 1, 34 - în sectorul 2, 44 - în sectorul 3,  32 - în sectorul 4, 26 - în sectorul 5 şi 21 - în sectorul 6.
Pe parcursul zilei de sâmbătă s-a circulat greu pe 28 de artere din Capitală, iar la Ambulanţă au fost înregistrate aproape 600 de apeluri, dintre care 300 au fost urgenţe.

Circulaţia rutieră pe 16 drumuri naţionale şi 47 judeţene este închisă din cauza viscolului şi a zăpezii.  ANM a prelungit codul galben de ninsori şi viscol în Bucureşti şi 19 judeţe din estul şi sudul ţării la ora 20.00, iar după această oră avertizarea se menţine pentru Muntenia şi Dobrogea, până la Galaţi şi Vrancea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite