Sorin Oprescu reacţionează la coaliţia celor şase primari de sector: “Asociaţia Panseluţelor vii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu, primarul Capitalei
Sorin Oprescu, primarul Capitalei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, este convins că asociaţia primarilor de sector are scopul de a obţine controlul banului public. Într-o emisiune la România TV, edilul-şef i-a numit ironic pe cei şase primari “panseluţe vii”. Mai mult, Oprescu l-a acuzat pe Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, că nu deosebeşte banul public de cel privat.

Sorin Oprescu crede că Asociaţia Primarilor de Sector a fost înfiinţată pentru ca cei şase primari de sector să obţină controlul banului public. “Asociaţia panseluţelor vii. Ce poate să-i mâne în luptă decât ideea că primarul sectorului 3 confundă banul privat cu banul public, nu cunoaşte o serie întreagă de legi. Ei se plâng de nişte lucruri care au fost puse în anormalitate în urmă cu nouă ani de zile. Miza lor e controlul şi banul public”, a declarat Oprescu, la România TV.

Şase contra lui Oprescu

Cei şase primari s-au întâlnit duminică, 7 aprilie, într-o discuţie ce a pus bazele Asociaţiei Primarilor de Sector, organizaţie care va fi avizată juridic, printr-o hotărâre judecătorească, în cursul acestei săptămâni, potrivit primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Edilii sunt nemulţumiţi de încercarea administraţiei generale a Capitalei de a le limita prerogativele, dar şi banii motiv pentru care au luat decizia de a se implica într-un mod organizat în relaţiile dintre ei şi primarul general Sorin Oprescu. Totodată, edilii celor şase sectoare s-au declarat oficial împotriva desfiinţării actualei organizări administrativ-teritoriale.

„Scopul acestei asociaţii este reprezentarea bună a intereselor comune ale colectivităţilor locale ale sectoarelor, în raport cu autoritatea centrală (autorităţile guvernamentale n. r.), în raportul dintre autoritatea locală cu autoritatea generală, dar şi în raportul primăriilor locale cu fundaţii, organizaţii non-guvernamentale, cu societatea civilă“, a declarat primarul Cristian Popescu Piedone, pentru adevarul.ro.

Primarii celor şase sectoare sunt nemulţumiţi de felul în care ia deciziile Primăria Capitalei şi în mod deosebit primarul general, Sorin Oprescu, atât în ceea ce priveşte alocarea fondurilor – care se face inegal şi pe considerente mai mult sau mai puţin corecte – cât şi în ceea ce priveşte priorităţile, dar şi prerogativele edililor.

În ciuda nemulţumirilor celor şase primari de sector, edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, este ironic în privinţa lor, numindu-i "panseluţe vii".



Citeşte pe aceeaşi temă:

Pe ce cheltuie cele şase administraţii banii. Bugetele locale au fost aprobate de primăriile de sector

200 de blocuri, reabilitate în sectorul 1 anul acesta. Câte au fost anvelopate până în prezent şi de unde vin banii

Piedone şi-a reluat postura de ”spaima pieţelor”. Edilul a amendat o firmă cu 10.000 de lei pentru carne expirată
 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite