S-a deschis singurul târg de miei şi iezi vii din Bucureşti. Cât costă un kilogram de carne proaspătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astăzi a fost deschis singurul târg de miei vii din Bucureşti FOTO Roberto Sălceanu
Astăzi a fost deschis singurul târg de miei vii din Bucureşti FOTO Roberto Sălceanu

Astăzi, în Piaţa Apărătorii Patriei din Bucureşti, a fost deschis singurul târg de miei vii din oraş. Cei care vor să cumpere carne de miel pentru masa de Paşte trebuie să scoată din buzunar 25 de lei pentru fiecare kilogram de carne.

Astăzi, în prezenţa primarului Cristian Popescu Piedone, a fost deschisă piaţa de miei vii de la Apărătorii Patriei. Cei care vor să aibă pe masa de Paşte carne proaspătă de miel sau de ied pot pleca acasă, pe alese, cu un animal din târg. „Omul vine, se uită la mieii noştri. Îl alege pe ăla care i se pare mai frumos. Aici, în spate, există un loc special amenajat unde animalul este sacrificat“, explică un cioban prezent la târgul din acest an.

Între 15 şi 25 de lei pentru un kilogram 

În total, în cadrul târgului inaugurat astăzi sunt în jur de 30 de ţarcuri în care ciobanii vor aduce miei şi iezi. Cu toate acestea, în prima zi a târgului doar câteva ţarcuri au fost ocupate, cei mai mulţi ciobani urmând să vină zilele viitoare. „La început nu prea se vând, oamenii vin să cumpere în apropierea Paştelui. Noi am venit de astăzi, dar până acum n-am vândut nimic“, a spus Ionuţ Răducanu, un baci care a închiriat un ţarc în cadrul târgului. Acesta spune că speră să vândă până la finalul târgului în jur de 200 – 300 de miei, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut. 

targ miei

Cei care vor să cumpere un animal pot alege ca acesta să fie sacrificat ori să-l cumpere viu.  Preţul pentru un kilogram de carne de miel sau de ied tranşat costă 25 de lei, în timp ce bucureştenii care vor să plece acasă cu animalul viu trebuie să scoată din buzunar 15 lei pentru un kilogram. Imediat după ce îşi aleg animalul dorit, cumpărătorii trebuie să aştepte câteva minute până când animalele sunt sacrificate şi tranşate în spaţiul special amenajat în interiorul pieţei Apărătorii Patriei din sectorul 4 al Capitalei.

Primul cumpărător: „Am dat pe un ied cam 300 de lei“

Antoaneta Enache a venit astăzi la târg hotărâtă să cumpere un ied. S-a uitat prin ţarcurile bacilor şi a decis care va fi animalul sacrificat pentru masa de Paşte. „Am luat un ied de vreo 12 kilograme şi am dat pe el cam 300 de lei. Atât m-a costat şi anul trecut când am cumpărat. Eu sunt mulţumită“, a precizat femeia. 

targ miei foto roberto

Antoaneta Enache (foto stânga) a cumpărat şi anul trecut carne proaspătă 

Pe lângă cei hotărâţi să cumpere un miel sau un ied s-au aflat şi câţiva copii care au venit doar să admire animalele. Bacii susţin că imediat după ce a fost asomat şi sacrificat un animal, doritorii pot veni să cumpere şi blana animalului pentru circa 10 lei. Târgul a fost inagurat astăzi şi îşi va închide porţile pe 11 aprilie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite