Romprest: Activitatea de colectare a deşeurilor din Sectorul 1, blocată la staţiile de sortare. Primăria nu şi-a onorat contractele cu sortatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea
Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Primăria Sectorului 1 (PS1) trebuie să onoreze contractele pe care le-a încheiat cu staţiile de sortare a deşeurilor pentru ca locuitorii din Sectorului 1 să scape de gunoaiele de pe străzi. Romprest precizează că, deşi compania vrea să ridice deşeurile, nu are unde să le ducă, deoarece staţiile de sortare nu le mai acceptă din cauza datoriilor neachitate de PS1.

Romprest arată, într-un comunicat de presă de vineri, 5 iunie, că staţiile de sortare sunt închise pentru deşeurile generate de locuitorii din Sectorul 1, astfel încât deşi compania de salubritate vrea să colecteze gunoaiele, toate autospecialele sunt pline şi nu are unde să le descarce.

„Compania Romprest Service SA dezminte informaţia vehiculată de membri ai USR-PLUS în mass-media conform căreia staţiile de sortare au fost deschise în urmă unei intervenţii miraculoase a Primarului Clotilde Armand. Staţiile de sortare sunt închise pentru deşeurile generate de Sectorul 1, pentru neplata de către Primărie a datoriilor scadente pentru prestaţii din perioada iulie 2020-martie 2021. Solicităm Autorităţii contractante, prin Primar sau un reprezentant mandatat legal, să ne indice cu celeritate, locul în care să descărcăm deşeurile colectate care sunt încărcate în toate autogunoierele şi autoutilitarele Romprest alocate serviciului, pentru a putea elibera autospecialele blocate în aşteptare la staţie şi a reintră în program normal de colectare”, arată Romprest.

Compania de salubritate spune că e pregătită să intervină cu tot efectivul şi în 36 de ore să colecteze deşeurile din tot Sectorul 1. 

„Prin achitarea imediată de către Autoritate a facturilor care au fost refuzate la plata numai în cursul acestui an, se vor putea plăti operatorii de sortare şi se va reveni în regim normal de funcţionare. Autorităţile centrale şi locale, autorităţile de reglementare şi control, Prefectul capitalei, presă şi mai ales populaţia, trebuie să înţeleagă că în acest moment Romprest este în executarea integrală a contractului, poate şi vrea să colecteze, dar are toate capacităţile de colectare şi transport alocate pline cu deşeuri, aşa după cum se poate vedea în imaginile video postate pe site-ul companiei, romprest.eu. Astăzi, 5 iunie 2021, sortatorii nu sunt plătiţi de către Primărie şi refuză să mai primească deşeurile din Sectorul 1”, mai arată compania.

Războiul gunoiului continuă între Primărie şi Romprest

Administraţia Sectorului 1, condusă de primarul Clotilde Armand, este iar în plin scandal şi conflict cu firma care ar fi trebuit să se ocupe de strângerea gunoaielor din Sectorul 1. 

Edilul a acuzat „un nou şantaj de tip mafiot” din partea companiei de salubrizare Romprest. 

Romprest Service SA a anunţat, marţi, că operatorii staţiilor de sortare/tratare a deşeurilor colectate şi transportate de către companie au limitat activitatea din 22 mai, iar începând cu 1 iunie au suspendat-o integral, din cauza neachitării serviciilor prestate în beneficiul Sectorului 1.

O situaţie similară s-a întâmplat şi la finalul lunii noiembrie 2020, când timp de câteva săptămâni, firma Romprest nu a mai ridicat deşeurile din Sectorul 1, din cauză că Primăria avea la vremea respectivă facturi neplătite de 94 milioane lei. Primarul Clotilde Armand a declarat atunci că facturile ar fi umflate şi din această cauză nu le plăteşte.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite