Revelionul 2013-2014 în stradă. Unde petrec românii noaptea dintre ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noaptea dintre ani se anunţă incendiară
Noaptea dintre ani se anunţă incendiară

În noaptea dintre ani, Capitala se transformă într-o scenă enormă pe care vor concerta cele mai cunoscute vedete ale momentului. Zeci de mii de bucureşteni sunt aşteptaţi să petreacă în stradă cu şampanie, voie bună şi artificii.

În cea mai strălucitoare noapte din an, distracţia se mută în Piaţa Constituţiei din Capitală, acolo unde, în ultimii şase ani, zeci de mii de bucureşteni s-au adunat să numere ultimele secunde din an.

Startul petrecerii organizate de Primăria Capitalei va fi dat, pe 31 decembrie, la ora 20.00, atunci când pe scenă va urca trupa de percuţionişti Barbarossa. Aceştia vor prezenta în premieră un spectacol plin de suspans, care îmbină dansul şi jongleriile cu torţe aprinse. Atmosfera de petrecere va fi întreţinută şi de trupa Mandinga, iar până la sfârşitul nopţii bucureştenii care au ales să petreacă Revelionul în stradă vor lua parte la numeroase recitaluri live.

Pe scenă vor concerta Delia, Puya, Connect-R, Vunk, Loredana şi Voltaj, iar aproape de miezul nopţii, What’s Up feat. DeMoga Music împreună cu noile nume ale muzicii autohtone Shift, Adda, Liviu Teodorescu, Sorana, Ciprenko şi Lally vor crea un moment artistic special, acompaniaţi de un număr impresionant de percuţionişti.

Bucureştenii vor păşi în 2014 într-o atmosferă efervescentă, amfitrionii serii fiind Smiley, CRBL, Alex Velea şi Andreea Bănică.

„SuperVelionul“, în Piaţa revoluţiei

Un alt punct fierbinte de pe harta distracţiei din stradă în noaptea dintre ani va fi în Piaţa Revoluţiei, acolo unde organizatorii „SuperVelionului“, PRO TV şi PRO FM, au promis o noapte de neuitat. Concurenţii de la „Vocea României“, Loredana, Cabron, Smiley, Sore, Voltaj şi Mandinga vor fi prezenţi la evenimentul prezentat, pentru al 17-lea an consecutiv, de DJ-ul George Vintilă.

image

„Am deja o prietenie cu oamenii care se adună în Piaţa Revoluţiei şi nu concep să petrec altfel Revelionul decât acolo, pe scenă, cântând“, a spus Smiley despre serbarea organizată de Pro TV şi Pro FM pe care o animă George Vintilă.

Spectacol în Parcul IOR

Parada urlătorilor va da startul unui spectacol inedit, începând cu ora 19.00, în Parcul IOR. Astfel, deschiderea show-ului va fi asigurată de Ceata lui Vurtejanu împreună cu un grup de aproximativ 20 de copii îmbrăcaţi în costume populare, înarmaţi cu clopoţei, buhai şi alte instrumente tradiţionale.

De la 19.30, pe scena din parc vor urca artişti importanţi ai momentului, precum Taxi, Bere Gratis, Puya, Mihai Mărgineanu, Proconsul, Anda Adam, Antonia, Vunk, Annes, Hara sau ROA. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 spun că la eveniment sunt aşteptaţi în jur de 10.000 de oameni.

Vanghelionul, a 11-ediţie

Primarul Sectorului 5 nu se lasă mai prejos nici anul acesta, când va organiza cea de-a 11-a ediţie a Vanghelionului, în Pavilionul Central din Complexul Expoziţional Romexpo. Biletele încă nu s-au pus în vânzare, însă edilul asigură că preţul acestora nu va depăşi 150 de lei.
În paralel cu Vanghelionul de la Romexpo, şi anul acesta va avea loc un concert gratuit în aer liber la intersecţia străzii Sebastian cu Calea 13 Septembrie.

Revelion la Palat

Într-o extravaganţă interbelică, inspirată de filmul „The Great Gatsby“, Revelionul este organizat la Palatul Parlamentului. Vor concerta Loredana şi Horia Brenciu, iar cel  mai ieftin bilet costă 225 de lei, şi  cel mai scump, 1.350 de lei.

Cort încălzit şi meniu tradiţional, în sectorul 6

Pe 31 decembrie, şi Primăria Sectorului 6 organizează, prin Centrul Cultural European, o petrecere pentru a marca noaptea dintre ani, la care sunt aşteptate 1.700 de persoane. Evenimentul va avea loc într-un cort încălzit, special amenajat în spatele Patinoarului Drumul Taberei, pe strada Braşov nr. 21 A.

Distracţia va începe de la ora 20.00, iar preţul unui bilet este de 150 de lei. Petrecăreţii se vor putea bucura de produse 100% tradiţionale. Un meniu este alcătuit din pastramă de purcel, roşii cu vinete, sarmale cu mămăliguţă, bacon, ceafă de porc marinată, piept de pui la grătar, cârnaţi proaspeţi, cartofi cu rozmarin, salate de murături şi tort dipomat.

De asemenea, de pe masa petrecăreţilor nu vor lipsi nici sucurile, cafeaua, vinurile albe, vinurile roşii şi şampania. Cei prezenţi vor putea încinge ringul de dans pe ritmurile artiştilor Daniel Lazăr Band, Dinu Maxer, Pepe, Mandinga, Raoul, Ionuţ Dolănescu, Nelu Ploieşteanu, Datina, Alesis, Lavinia Goste şi Marius Zorilă.

La miezul nopţii, bucureştenii prezenţi la petrecere se vor putea bucura şi de un foc de artificii impresionant care se va putea vedea şi auzi în tot sectorul 6.

Cele 1.700 de bilete s-au pus în vânzare şi pot fi achiziţionate de la cortul amenajat la Piaţa Moghioroş, în fiecare zi, între orele 12.00-18.00.

Oferta de la malul mării

Un Revelion ieftin la malul mării costă 160 lei. Preţul include petrecerea de Anul Nou, cu bufet suedez şi băuturi la liber. „Dacă îţi aduci 10 prieteni, biletul tău este gratuit“, este discountul promis de Camelot Cafe-Club, cel mai nou local studenţesc din Constanţa. 

La polul opus, cel mai scump Revelion este la Mamaia. La hotel Vega (5 stele), două nopţi costă pentru două persoane 2.910 lei într-un apartament cu vedere la mare şi 2.310 lei într-o cameră dublă. Oferta include mic dejun, cină festivă de Revelion cu bar deschis, brunch pe 1 ianuarie, cină festivă pe 1 ianuarie. 

La hotel Palm Beach (5 stele), trei nopţi costă 3.000 lei la un duplex pentru 4 persoane, 2.500 lei la apartamentul prezidenţial pentru două persoane sau 1.700 lei pentru o cameră dublă pentru două persoane. Oferta cuprinde mic dejun, prânz şi cină, masa festivă de Anul Nou, o sticlă de vin rose şi bomboane, plus acces gratuit la facilităţile hotelului. 

Hotel Iaki (4 stele) are pachet „all inclusive“ pentru patru nopţi. Un apartament costă 4.820 lei pentru două persoane, o cameră dublă superioară – 4.660 lei, iar o cameră dublă standard – 4.340 lei. Turiştii de Revelion vor fi răsfăţaţi cu tratamente SPA, petreceri în serile de 30 decembrie şi pe 1 ianuarie, brunch pe 1 ianuarie, masă festivă de Anul Nou. 

La Vila La Mer (3 stele) din Eforie, sejurul de două nopţi costă 798 lei pentru două persoane. Se oferă cina festivă de Revelion, ciorbă de potroace în dimineaţa de 1 ianuarie, cină tradiţională în seara de 1 ianuarie şi mic dejun pe 2 ianuarie. 

În Vama Veche, hostelul Madera are tarife de 150 lei camera dublă/noapte şi 200 lei camera triplă/noapte, cu baie, internet, tv, căldură. Salonul pentru petrecerea de Revelion se închiriază cu 100 lei. (Sînziana Ionescu)

Cluj-Napoca: 700 de sticle de şampanie

Revelionul în aer liber din 2013 va fi organizat, pentru prima dată, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, şi nu în Piaţa Avram Iancu ca în alţi ani. Primarul Clujului, Emil Boc, a anunţat că au fost pregătite 700 de sticle de şampanie pentru clujenii care vor alege să-şi petreacă noaptea dintre ani în stradă.

Nu vor lipsi focurile de artificii şi nici concertele în aer liber. Pe scena amplasată în Piaţa Unirii vor urca trupele Compact şi Aia, dar şi mai mulţi artişti şi formaţii de muzică populară. 

Emil Boc mai spune că tot ce înseamnă cost al petrecerii de Revelion din centrul oraşului se ridică la 12.000 de euro. Jumătate din sumă este acoperită de primărie, iar restul, din sponsorizări. (Florina Pop)

Iaşi: concerte la Palatul Culturii

Oficialii Primăriei Iaşi au făcut publică lista artiştilor care vor concerta în aer liber la Iaşi în noaptea de Revelion. Municipalitatea a anunţat nouă artişti sau formaţii care vor concerta în aer liber la Iaşi la petrecerea de Revelion organizată în faţa Palatului Culturii: Ovidiu Lipan Ţăndărică & Stelu, Fanfara 10 Prăjini, Bosquito, DJ Project & Adela Popescu, DJ Rynno& Silvia, DJ Sava, Raluka, Roşu şi Negru şi Adam Brass Orchestra. 

Artiştii vor încasa onorarii în valoare totală de 24.000 de euro. Alţi 15.000 de euro vor fi cheltuiţi pentru scena din faţa Palatului Culturii, iar 20.000 de euro va costa focul de artificii care va dura 20 de minute. Concertul va începe la ora 20.00 şi se va încheia la ora 1.30. (Cezar Pădurariu)

Timişoara: Revelion de criză

În acest an, din cauza bugetului redus, edilii au anunţat un Revelion la care participă doar artişti locali. Astfel, marţi, 31 decembrie, petrecerea va începe în Piaţa Victoriei, la ora 20.00, cu muzică ambientală, iar de la ora 21.00 urcă pe scenă Phaser. Urmează Silviu Paşca, cunoscut românilor după participarea la Vocea României, iar înainte de miezul nopţii vor cânta Kamelia şi George Hora. Nu putea lipsi discursul primarului, chiar înainte de trecerea în noul an, iar după focul de artificii atmosfera va fi întreţinută de DJ Optik şi Adrian Eftimie. (Vali Silaghi)

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Unde poate fi văzut cel mai mare foc de artificii, care va intra în Cartea Recordurilor

Revelion în Parcul IOR: Delia, Puya, Antonia şi Taxi concertează în noaptea dintre ani

Piaţa Constituţiei, nou Revelion marca Primăria Capitalei: Puya, Voltaj şi Delia vor concerta în noaptea dintre ani

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite