Primăria pregăteşte un complex ANL în zona Vitan-Bârzeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii municipali ai Capitalei vor avea de votat, marţi, un proiect prin care cer Guvernului trecerea în propietetea administraţiei locale a unui teren de 58.400 de metri pătraţi din propietatea Ministerului Apărării, situat în apropiere Şoselei Vitan Bârzeşti. Aici ar urma să fie construite mai multe ansambluri de locuinţe, cu ajutorul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

În expunerea de motive a cererii formulate de consilierii municipali către Guvernul României se precizează că întreaga suprafaţă a terenului situat pe Şoseaua Vitan – Bârzeşti din Sectorul 4 face parte dintr-un proiect ANL, început în anul 2000, unde ar fi urmat să fie construite mai multe ansambluri de locuinţe destinate tinerilor.

Suprafaţa a fost deja împărţită încă de atunci în şase zone, pentru realizarea unui ansamblu de locuinţe pentru tineret în regim de închiriere – denumit generic „ansamblul Tonitza”. Aici se va continua ridicarea a nu mai puţin de 828 de apartamente, dispuse în 19 blocuri formate din subsol, parter, 3 etaje şi mansardă.

Proiectul a fost demarat încă din 2001, însă din lipsa fondurilor, Agenţia Naţională pentru Locuinţe a sistat lucrările după terminarea a numai 3 blocuri dintr-o singură zonă din cele 6.

Potrivit consilierilor, proiectul de hotărâre a fost conceput la acel moment pe un spaţiu de 71.200 de metri, din care acum mai sunt disponibili doar 58.400 de metri pătraţi, care ar urma să fie folosiţi în exclusivitate pentru acest obiectiv.

Ţinând cont de evoluţia pieţei imobiliare, Primăria Capitalei vrea să finalizeze construcţia ansamblului rezidenţial prin finanţare de la bugetul local, în prezent căutându-se surse care să poată susţine proiectul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite