Primăria Capitalei continuă campania de vaccinare a persoanelor fără adăpost.  300 de persoane au fost imunizate deja

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Primăria Capitalei anunţă, marţi, continuarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a persoanelor adulte fără adăpost care nu mai deţin acte de identitate. Până acum au fost imunizate aproape 300 de persoane fără adăpost, din cele peste  800 câte se află în Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al PMB, marţi, 1 februarie, în intervalul orar 13.00-17.00, oamenii străzii se vor putea vaccina în următoarele locaţii aparţinând Asociaţiei Carusel: 

1. Centrul Comunitar Griviţa – Cişmigiu, Str. Sfântul Constantin nr. 8, sector 1, Bucureşti 

2. Centrul Comunitar ILO-Ferentari, Strada Soldat Tunsu Petre, nr. 23A, Sector 5, Bucureşti 

De altfel, conform informaţiilor deţinute de DGASMB, în Bucureşti sunt 822 de persoane fără adăpost, iar în centrele PMB destinate acestora au fost imunizate 271 de persoane.

Marţi, la cele două centre au fost vaccinate 46 de persoane fără adăpost.

Iar în data de 29 decembrie 2021 Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a mai organizat o sesiune de vaccinare pentru persoanele fără adăpost, la sediul Centrul social din Şoseaua Viilor, unde s-au vaccinat 24 de oameni ai străzii. 

Campania DGASMB se va relua în data de 19 februarie tot la Centrul Social din şos. Viilor.

Campania de vaccinare se derulează cu ajutorul DGASMB, ASSMB, Asociaţia Carusel, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Poliţia Locală a sectorului 5, DGASPC sector 5 şi Centrul Medical „Dr. Furtuna Dan”.

Confom sursei citate, poliţiştii locali supraveghează activităţile de imunizare şi, prin intermediul dispeceratului operativ integrat, stabilesc identitatea persoanelor defavorizate ce doresc să se vaccineze dar nu deţin acte doveditoare. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite