Primăria Capitalei atribuie contracte unei companii care nu există. Sau ascunde ceva mai rău?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
wall street

Primăria Capitalei, sub conducerea Gabrielei Firea, a actualizat în vară lista clădirilor considerate pericol public; un contract de peste 800.000 de lei a fost însă atribuit, fără licitaţie publică, unei companii despre care nici măcar Municipalitatea nu cunoaşte nimic.

Poate părea ironic sau un teatru al absurdului, dar se întâmplă în România. Compania S.C. T.C. IND Argeş SRL, situată la adresă poştală Str. Lucian Blaga Nr. K2, Sc. C, Apt. 71, Piteşti, judeţul Argeş, NU a putut fi găsită nici la Registrul Comerţului, unde sunt înscrise toate companiile, nici la Ministerul de Finanţe. 

  

Cu toate acestea, Primăria Bucureşti a atribuit acestei firme-fantomă un contract de 833.801 lei, fără TVA, pentru consolidarea unui bloc vechi de 100 de ani situat pe strada Ion Câmpineanu Nr. 9. Acesta este doar una dintre cele peste 350 de clădiri cu risc seismic ridicat identificat de Primărie şi care, cel puţin teoretic, ar trebui ori demolate, ori recondiţionate şi reconsolidate. 

  

Imobilul în cauza a fost construit în 1915 şi are un regim de înălţime de P+6+M şi numără 25 de apartamente, blocul fiind inclus în clasă I de risc seismic.

Citeşte mai mult pe wall-street.ro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite