Peste 3.500 de câini, pisici, păsări şi animale mici de rasă, la Bucharest Pet Exhibition

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3.500 de câini, pisici, păsări şi animale mici de rasă vin la cea de-a doua ediţie a Bucharest Pet Exhibition, cea mai mare expoziţie-concurs din România, care are loc la complexul Romexpo din Bucureşti, de vineri până duminică.

Evenimentul, care se desfăşoară în pavilioanele C1, C2 şi C3, este singurul din România care reuneşte expozitii naţionale si internaţionale, informează Romexpo.

Pavilionul C1 este dedicat Expoziţiei Internaţionale de Feline - Magnificats 1st Jubilee WCF International Cat Show, organizată de Clubul Felin Magnificats, în Pavilionul C2 Romexpo se vor desfăşura expoziţiile şi concursurile dedicate câinilor de rasă, organizate de Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti, iar Pavilionul C3 este destinat animalelor mici (cum ar fi iepuri, porci de Guineea) şi păsărilor (porumbei jucători, găini de rasă, păsări de colivie).

Expoziţiile şi demonstraţiile de arbitraj sunt organizate de Asociaţia Crescătorilor de Porumbei Jucători de Galaţi şi Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă din Bucureşti şi Judeţul Ilfov “Pajura”.

Colegiul Medicilor Veterinari – filiala Bucureşti va organiza, în fiecare zi a manifestării expoziţionale, seminarii de specialitate cu tematica diversă: ecvine (cai), bovine, dermatologie si ortopedie, la care vor participa peste 600 de medici veterinari.

În cadrul Bucharest Pet Exhibition vor avea loc expoziţii care reunesc pisici aparţinând unor rase cunoscute sau mai puţin ştiute de români.

Vor fi prezentate peste 90 de exemplare din România, Bulgaria, Grecia, Cipru, Ungaria, Marea Britanie şi Germania.  La manifestarea organizată sub forma unui concurs de frumuseţe sunt aşteptate pisici din rase precum Selkirk Rex (pisica în blană de oaie sau cu părul ondulat), din care există doar două exemplare în România, ambele urmând a fi prezente la Romexpo, Singapura (cea mai mică pisică, din punct de vedere al taliei), Cornish Rex, Don Sphynx (pisica fără păr), persane şi Ragdoll (pisica păpuşă de cârpă).

La Bucharest Pet Exhibition 2016, în Pavilionul C2, au loc singurele două expoziţii chinologice internaţionale ale anului competiţional curent, organizate de Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti.

Sâmbătă, are loc Calificare Cruft’s C.A.C.I.B.,  concurs în care vor fi prezenţi câini din 115 rase şi  care dă posibilitatea câştigătorilor de a fi prezentaţi la expoziţia internaţională CRUFT`s ce se desfăşoară la Birmingham (Marea Britanie), între 10 şi 13 martie.

Duminică, se desfăşoară Open-ul României, cu participarea câinilor din 118 rase şi în urma căruia se desemnează titlul de Campioni România pe fiecare rasă participantă.

La competiţii participă peste 1.400 de câini de diferite rase, aparţinînd proprietarilor din Bulgaria, Cehia, Grecia, India, Indonezia, Italia, Norvegia, Olanda, Polonia, România, Rusia, Suedia, Tailanda, Ucraina şi Ungaria.

Aceste concursuri cuprind diferite categorii de jurizare, precum ”cel mai bun junior”, ”cel mai bun pui” şi ”cel mai bun veteran”. Există şi o categorie pentru rasele de câini neomologate, dar şi o categorie pentru ciobăneşti germani. Concursurile vor cuprinde şi categoria de ciobăneşti româneşti: mioritic, carpatin, corb şi de Bucovina. Câinii înscrişi vor trece prin diverse probe de frumuseţe şi de agilitate.

La Bucharest Pet Exhibition există opt ringuri de arbitraj pentru concursul desfăşurat, pe mai multe categorii.

De asemenea, în Ringul Central, amenajat pentru concursuri chinologice, vor avea loc demonstratii de dresaj, concursuri de desen pentru copii, având câinii drept tematică, precum şi alte competiţii atractive.

Pavilionul C3 Romexpo va găzdui animale mici, precum iepuri şi porci de Guineea, şi păsări de rasă, ca porumbei jucători, găini de rasă şi păsări de colivie.

Vor avea loc expoziţii, demonstraţiile de arbitraj şi prezentări de iepuri din rasele Neozeelandez, Berbec Pitic, Uriaş German, Angora Englez, porumbei  din rasele Jucător Bimotat de Călăraşi, Cap de Maur, Jucatori de Felegyhaza , Voltat Maghiar, Castaniu de Craiova, Rândunica de Saxonia, şi găini din rasele Combatanta Indiana, Brakel, Phoenix, Cochinchina, Brahma, Ayam Cemani. 

În plus, vor fi organizate ateliere de desen şi concursuri de cunoştinţe generale, pentru copii, având ca premii păsări de colivie, prezentare rase de iepuri şi de găini în curs de standardizare, prezentare a mai multor specii şi rase de păsări de colivie şi de ouă de găină colorate natural.

Accesul publicului cu animalele de companie neparticipante la eveniment din postura de concurenţi este interzis.

Bucharest Pet Exhibition poate fi vizitată între orele 10.00 - 19.00. Preţul biletelor de acces este de 10 lei, pentru o zi, iar copiii cu vârste sub 7 ani, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele instituţionalizate beneficiază de intrare gratuită.

Bucharest Pet Exhibition este organizat în aceeaşi perioadă cu ”Primăvara la Romexpo” - târg de bunuri de larg consum, care se desfăşoară în Pavilionul C4 Romexpo.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite