Peste 300 de locuri libere pentru preşcolari, pe timp de vară, la grădiniţele din Sectorul 1 al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii îşi pot petrece vacanţa de vară la grădiniţele de sezon din sector FOTO PS1
Micuţii îşi pot petrece vacanţa de vară la grădiniţele de sezon din sector FOTO PS1

Peste 300 de copii din Sectorul 1 nu mai au nevoie de bone în perioada vacanţei mari. Părinţii îşi pot duce copiii la Grădiniţa de Vară de la începutul lunii iulie până la sfârşitul lunii august. Cele trei imobile ale Grădiniţei nr. 206 - cel de pe strada Constantin Dissescu nr. 37, cel de pe strada Dobrogeanu Gherea nr. 156 şi cel de pe strada Lăculeţ nr. 12 – precum şi Grădiniţa nr. 46 vor rămâne deschise şi pe perioada verii.

În 2015, pentru acest program extraşcolar s-au înscris aproximativ 200 de copii la Grădiniţa nr. 206, iar la Grădiniţa nr. 46, 124 de copii. Aici, până la sfârşitul lunii august, micuţii vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă.

Inaugurat în 2009, programul vine în întâmpinarea nevoilor părinţilor şi copiilor, deoarece preşcolarii pot rămâne la grădiniţă de luni până vineri între orele  08:00 şi 18:00, chiar şi în vacanţa de vară.

La Grădiniţa de Vară, micuţii vor beneficia de toată îngrijirea de care au nevoie, dar vor învăţa şi să picteze, să modeleze, vor face plimbări în parc şi vor lua parte la cursuri opţionale de engleză şi dans sportiv.

Şi în acest an, la Grădiniţa de Vară nr. 206 din Sectorul 1 se vor desfăşura două ateliere tematice: atelierul de pictură – ’„Vis, culoare şi mişcare, toate în vacanţa mare“’- şi un curs de dezvoltare personală a copiilor. Cursul de pictură se va desfăşura sub îndrumarea artistului plastic Maria Iosub, iar cursurile de dezvoltare personală sunt susţinute de psihologul Alma Stoianovici.

De asemenea, ambele grădiniţe oferă cursuri opţionale de engleză şi dans sportiv. Copiilor înscrişi în acest program li se asigură şi asistenţă medicală. Taxa pentru programul „Grădiniţa de Var㔓este de 15 lei pe zi la Grădiniţa nr. 206, respectiv 14 lei la Grădiniţa nr. 46, reprezentând contravaloarea hranei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite