Pe podium trebuie să urce doar cei care merită!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2009, la prima mea participare la concursul de MTB - Geiger (Sibiu), am avut ghinionul ca în primii kilometri să mi se sfâşie camera. Kit-ul pe care-l aveam nu permitea o astfel de reparaţie iar pe vremea aceea nu luam cameră de schimb la mine. Eram dezamăgit. Venisem la Sibiu pentru acest concurs. Nu venisem să câştig. Dar îmi doream să termin cursa.

Am fost surprins când de mine s-a apropiat un concurent şi s-a oferit să mă ajute. Lui i se rupsese deraiorul şi abandonase. Nu mi-a dat o cameră, mi-a dat toată roata pentru a nu mai pierde timp cu reparaţia penei.

Mi-a plăcut atât de mult gestul de sportivitate încât, după ce am terminat cursa, am vrut să-l afle cât mai mulţi. Numele persoanei care, în 2009, m-a ajutat dezinteresat pentru a termina concursul este Marius Bala din Turda. Nu m-am mai întâlnit de atunci cu Marius.

Pentru mine, ajutorul lui Marius a fost neaşteptat. Tot traseul m-am gândit dacă mie mi-ar fi trecut prin cap să fac acelaşi lucru, într-o situaţie similară. Pentru că, până atunci nu am avut un astfel de exemplu.

Am scris vineri despre cazul domnului Mitirita, care a urcat pe podium fără să merite. În week-end, am primit mesaje prin care mi s-au sesizat fapte similare. Alţii au fost curioşi să afle dacă domnul Mitirita a profitat de oferta de i se publica opinia. Nimeni nu a transmis vreun mesaj despre lucrurile frumoase care se întâmplă în concursurile de ciclism.

Pentru că, de cele mai multe ori, faptele pozitive nu au putere de răspândire precum cele negative.

De aceea, astăzi, asociaţia OPTAR a transmis invitaţia către organizatorii concursurilor de ciclism pentru amatori să promoveze şi să premieze fair-play-ul.

Lista organizatorilor şi invitaţia poate fi citită pe site-ul OPTAR.

Veste bună este că, în mai puţin de 12 ore, o parte dintre organizatori au răspuns invitaţiei noastre.

”Salutăm inţiativa dvs şi ne alaturăm cu drag! De altfel, acesta este modul în care şi noi vedem valorile sportului, ca urmare încă din mai 2014 am oferit acest premiu. Mai multe detalii în acest articol. ”  

TeamXpert Sports Events şi Asociaţia Tabere cu Suflet sunt organizatorii următoarelor competiţii: Comana Bike Fest, On Top of the World, Cupa TeamXpert, Cupa Tabere cu Suflet, Duatlon Tabere cu Suflet.

”Vă mulţumim pentru invitaţia de a ne alătura proiectului dvs. de  promovare şi premiere a fair-play-ului în cadrul competiţiilor de ciclism. Staff-ul DORNA XC | Mountain Bike Race va încuraja spiritul  fair-play în cadrul competitiei XCO din Vatra Dornei şi bineînţeles va  face publice şi va premia gesturile sportive deosebite din cadrul  evenimentului.”

Euroski şi CycleMaster sunt organizatorii competiţiei DORNA XC | Mountain Bike Race.

”Mulţumim pentru invitaţie şi felicitări pentru iniţiativă. Considerăm că este o idee foarte bună, şi vom face un astfel de premiu pentru ediţia din acest an.”

Asociatia Sportiva Cheile Nerei organizează competiţia Cheile Nerei Mountain Bike race.

 

În cazul în care participaţi la un concurs care nu se regăsesc în lista noastră, vă rugăm să ne trimiteţi numele acestuia şi datele de contact ale organizatorilor pentru a le transmite invitaţia noastră.

 

Marian Ivan
membru fondator al OPTAR

 


Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.

Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !

Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite