Pe când o campanie de eliberare a trotuarelor derulată de poliţie şi cele 7 primării din Capitală?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Nu trece dincolo“ se numeşte o campanie a Politiei Rutiere. Sunt vizaţi pietonii care… incearca sa supravieţuiască în acest oraş. Explic mai jos…

De peste 2 ani amintesc in sedintele grupului de mobilitate din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti ca siguranta rutiera in Capitala este dezastruoasa din cauza indiferentei edililor şi poliţiei fata de problemele oamenilor (a se citi „pietonilor”, de catre cei pasionati de categorisiri).

Problema e simpla: in cartierele din Bucuresti nu mai exista trotuare utilizabile. Ele sunt ocupate, total sau partial, de chioscuri, masini parcate, gropi etc. In aceste conditii, oamenii şi-au creat obiceiul de a merge pe partea carosabila. Acest obicei se pastreaza si cand oamenii ies pe marile bulevarde.

Oameni care asteapta autobuzul ocupand prima banda de circulatie. Va este cunoscuta imaginea?

Oameni care asteapta la semafor pe trecerea de pietoni … la 1-2 metri de bordura.  Ati remarcat?

Oameni care incuie portiera masinii iar apoi traverseaza strada imediat. Nu-i asa ca multi ”pietoni” isi zanganesc cheile masinii atunci cand traverseaza?

In Bucuresti este haos. Un haos intretinut de indiferenta edililor. E o fapta premeditata. Un director din Primaria Capitalei recunostea intr-o emisiune TV ca s-a luat decizia ca politia locala sa nu aplice legea in cazul parcarilor ilegale din zona Universitate pana cand nu se va termina parcarea de la Universitate.

Bine… şi cu restul orasului ce facem? Nu ca la Universitate s-ar fi aplicat legea (inainte sau) dupa finalizarea parcarii.

Cand politica administratiei este de a crea haos in oras, iti pui intrebarea DE CE?

Daca poliţia locală ar incepe să aplice sanctiuni celor care incalca legea, cetatenii ar incepe sa sesizeze haosul din acest oras. O sa incepa clasicul discurs ”noi platim taxe, de ce nu avem locuri de parcare ?” Iar edilii nu vor ca oamenii sa puna intrebari. Prefera haosul deoarece oamenii se injura intre ei si putini pun intrebari edililor.

Dar am 
explicat aici de ce nu sunt locuri de parcare in oras.

Pentru motivele explicate mai sus, campania „Nu trece dincolo” derulata de Politia rutiera nu are cum sa-si atinga scopul.

Stiti cand o sa fie credibile mesajele politiei si primariei ? Cand respectivele institutii o sa respecte legea si o sa elibereze trotuarul din fata Primariei Municipiului Bucuresti blocat de masinile parcate ilegal pe trotuar.

Pana atunci va rog sa va pregatiti pentru Marsul Pietonilor.

Marian Ivan
membru fondator al OPTAR
(sursa foto: Cosmin  Nitu, Facebook)

 


Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.

Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !

Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR

 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite