Oprescu se laudă: cum încurajează primarul Capitalei transportul alternativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul General al Capitalei a declarat vineri că va continua trasarea pistelor de biciclete şi că acţiunea va costa de două ori mai puţin decât în trecut. Cu toate acestea, pistele vor rămâne pe trotuar, iar închiderea traficului rutier din Herăstrău până în Centrul Vechi, în duminicile din luna octombrie, iese din discuţie.

Primarul Sorin Oprescu a enumerat, vineri, acţiunile pe care le întreprinde pentru a încuraja mersul pe bicicletă în Capitală. Edilul a declarat că lucrările la pistele de biciclete de pe Bulevardul Liviu Rebreanu sunt aproape de finalizare, deşi aceste piste nu respectă cererea ONG-urilor de a fi amplasate pe carosabil. „Faptul că sunt contestate de doi-trei inşi, şi acceptate de o serie întreagă de oameni, care sunt oameni ai cartierului sau oameni ai Bucureştiului, este mai puţin important. Coborâtul pistelor pe stradă rămâne, pe viitor, una dintre dorinţe, dar aţi văzut ce se întâmplă când se coboară pe stradă“, a spus Sorin Oprescu.

De asemenea, vor fi trasate piste de biciclete şi pe pătrunderea Berzei – Uranus, precum şi pe traseul ce duce spre Grădina Zoologică. Primarul mai intenţionează să rezolve problema pistelor care nu sunt viabile din cauza amplasării diverselor obstacole în perimetrul lor, precum chioşcuri de ziare sau case de bilete RATB. Cauza acestor situaţii ar reprezenta-o autorizaţiile haotice date de primăriile de sector : „Pe domeniul public nu acţionează decât unul singur, dacă acţionăm toţi şase-şapte se alege praful“, a declarat edilul.

Cât va costa trasarea noilor piste de biciclete

Întrebat cât va costa noul proiect de trasare a pistelor de biciclete, Sorin Oprescu a declarat că nu deţine date exacte, dar că suma va fi de două ori mai mică raportat la sumele cheltuite până la sfârşitul anului 2006 pentru acest lucru.

Altă măsură prin care primarul a intenţionat încurajarea mersului pe bicicletă a fost cumpărarea a 1.000 de biciclete pe care le-a amplasat, câte zece, în faţa instituţiilor publice. „Poate e puţin, unii le folosesc, alţii nu le folosesc, dar o să continuăm cu aceste lucruri, o să mai cumpărăm 1.000, 2.000“, a spus edilul.

Traficul rutier nu va fi închis, duminica, între Herăstrău şi Centrul Vechi

În ceea ce priveşte cererea bicicliştilor de a închide în duminicile din luna octombrie, până la ora 18.00, traficul rutier de la Herăstrău, prin Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei, până în Centrul Vechi, primarul a declarat că acest lucru nu este posibil din cauza conflictelor de trafic ce s-ar produce în oraş. „Presiunile acestea (n.r. – cele venite din partea ONG-urilor) nu mă impresionează deloc. Să înţeleagă foarte clar că în oraşul acesta trăiesc şi oameni care merg pe jos, oameni care merg cu maşina, oameni care merg cu transportul în comun“, a declarat edilul. El a susţinut, totuşi, că ar fi dispus ca, de exemplu, să închidă traficul, parcelar, de pe Bulevardul Regina Elisabeta până la Podul Mogoşoaia.   

Pe aceeaşi temă: 

Bicicliştii, către Oprescu: „Noile piste sunt la fel de proaste“

Bicicliştii îi răspund lui Oprescu după ce i-a numit ipocriţi: „Noi vrem doar să pedalăm“. Protestatarii pe două roţi trimit scrisoare către Comisia Europeană

Primele măsuri după marşul bicicliştilor: Onţanu şi Oprescu amenajează piste pe strada Arthur Verona

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite