Oprescu aprinde 23 de kilometri de beculeţe, de Sfântul Nicolae. „Bucharest Christmas Market“ se redeschide pentru al doilea an consecutiv în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beculeţele din acest an se întind pe 23 de kilometri FOTO Arhivă
Beculeţele din acest an se întind pe 23 de kilometri FOTO Arhivă

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va da startul sărbătorilor de iarnă pe 6 decembrie, atunci când va aprinde beculeţele din Bucureşti direct de pe esplanada cu statui de la Piaţa Universităţii. Tot acolo va fi organizat pentru al doilea an consecutiv „Bucharest Christmas Market“, un târg de Crăciun care va fi deschis până pe 5 ianuarie.

Sorin Oprescu va aprinde vineri, 6 decembrie, beculeţele care împodobesc în acest an Capitala. Mai exact, este vorba despre trei milioane de beculeţe tip LED, întinse pe un traseu de 23 de kilometri.

Totodată, pentru al doilea an consecutiv, municipalitatea, prin CREART, va organiza târgul de Crăciun intitulat „Bucharest Christmas Market“ care va fi deschis în perioada 6 decembrie-5 ianuarie.

Brad înalt de 15 metri şi spectacole

Târgul de Crăciun va veni în centrul Bucureştiului cu 65 de căsuţe de lemn, vin fiert, decoraţiuni şi ornamente de iarnă, expoziţii de obiecte tradiţionale şi produse de manufactură. Tot în cadrul târgului bucureştenii se vor putea bucura de icoane pe sticlă şi lemn, ţesături şi produse tradiţionale româneşti.

Una dintre vedetele târgului va fi un brad înalt de 15 metri, care va fi ornat cu 2.000 de beculeţe şi cu spectacole de lumini specifice Sărbătorilor de Iarnă.

În Piaţa Universităţii va fi amplasată şi o scenă pe care vor urca ansambluri de muzică populară, grupuri de copii şi colindători, urmând ca pe 26 decembrie să aibă loc un concert special de Crăciun.

Pe aceeaşi temă:

A fost adus bradul din Piaţa Sfatului. Are 26 de metri şi va fi împodobit cu 50.000 de beculeţe, 1 km de beteală şi 300 de globuri

VIDEO Cum arată instalaţia de Crăciun cu cele mai multe beculeţe din lume. Piedone a aprins-o în Sun Plaza

FOTO Cum s-au pregătit marile oraşe pentru Sărbătorile de Iarnă. Bucureştenii sunt mândri de oraşul lor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite