Oamenii, uniţi pentru o „gură de aer“ oferită planetei. Tu ce faci de Ora Pământului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tu ce faci de Ora Pământului?Ora Pământului este un fenomen planetar care luptă împotriva încălzirii globale. FOTO www.ngm.nationalgeographic.com
Tu ce faci de Ora Pământului?Ora Pământului este un fenomen planetar care luptă împotriva încălzirii globale. FOTO www.ngm.nationalgeographic.com

Autorităţile bucureştene au anunţat că se vor alătura şi anul acesta mişcării care luptă pentru stoparea fenomenului de încălzire globală. Bucureştenii sunt îndemnaţi să-şi întrerupă pentru o oră consumul de curent electric. Oamenii sunt invitaţi la un concert organizat în Parcul Herăstrău ţinut la lumina lumânării.

Fenomenul care a unit numărul record de 1,3 miliarde de persoane din 128 de ţări în anul 2010 se va repeta şi anul acesta, organizatorii sperând să bată maximul de participanţi.

Sâmbătă, 23 martie, între 20:30-21:30 luminile se vor stinge în Palatul Parlamentului, dar şi în casele celor care se alătură acţiunii ecologice din Bucureşti şi din toată ţara. EcoEnergySync, Howard Johnson Grand Plaza Hotel, Jandarmeria Romana, JW Marriott Bucharest Grand Hotel,  Ministerul Sănătăţii, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Opera Naţionala Bucureşti, Primăria Sectorului 3, Skoda, Primăria Generală Bucureşti sunt o parte dintre partenerii evenimentului.  

Centrul Cultural Themis , cu sprijinul iniţiatorului campaniei „Ora Pământului” în România, Reinvent Consulting, organizează sâmbătă începând cu orele 18.00 în Parcul Herastrau- intrarea Charles de Gaulle un concert eveniment susţinut de elevii Colegiului Naţional de Muzică George Enescu.

Potrivit organizatorilor, concertul se va desfăşura la lumina lumânărilor, torţelor, lampioane, curentul electric fiind oprit pe întreagă durată a evenimentului. Bucureştenii vor putea asculta melodii repertoriul artiştilor printre care: J.S.Bach - Preludiu, J.S.Bach - Gavotta in Rondo, Se Ela Preguntar -Dilemando Reis, A.B.Mangore - La Catedral, H.Cardoso - Aires de zamba y huella, F.M.Torobba- Fandanguillo, M.Giuliani - Rondoletto, S.Assad - Aquarelle p.II-III, W.A.Mozart - Duo-Aria Reginei Noptii.

”Existenţa durabilă a umanităţii presupune gândirea în alte culori decât griul şi negrul caracteristice poluării, transformarea simultană a mentalităţilor. Schimbarea suntem noi! Fiecare, eu, tu, împreună. În acest an, pe 23 Martie, între orele 20.30-21.30, odată cu stingerea pentru o oră a luminilor exterioare sau interioare care nu sunt esenţiale funcţionării şi deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by este momentul să trecem la o schimbare pozitivă şi profundă a modului nostru de a relaţiona cu mediul”, este prezentat evenimentul pe pagina oficială.

Povestea unei acţiuni ecologice unice prin amploare

Earth Hour (Ora Pământului) este un fenomen care a început în Sydney în 2007. Manifestarea se desfăşoară anual la nivel mondial şi îşi propune să determine factorii de decizie guvernamentali să recurgă la măsuri ferme pentru stoparea fenomenului de încălzire globală.

L a prima ediţie de acum şase ani, reducerea consumului de energie electrică a fost de 10,2%, echivalent cu scoaterea de pe şosele a peste 48.000 de autovehicule. În 2008, 50 de milioane de oameni au optat pentru acest tip celebrare, iar în 2009, sute de milioane de oameni, din 88 de ţări şi peste 1.000 de oraşe, au stins lumina în semn de solidarizare cu acţiunile de prevenire a schimbărilor climatice. Vârful celor care s-au alăturat acţiunii a fost în 2011, atunci când 1,3 miliarde de persoane au participat la Earth Hour.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite