Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, spune că realizarea liniei de metrou spre aeroport până în 2020 depinde de „cât de nemţi vom reuşi să fim“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a spus că în aprilie va fi gata documentaţia pentru linia de metrou Gara de Nord - Aeroportul Henri Coandă, dar şi că punerea în funcţiune a magistralei până în anul 2020 depinde de „cât de nemţi vom reuşi să fim“.

„Pe Bucureşti - Otopeni în acest moment suntem în situaţia în care am avea o soluţie adevărată, să facem metrou Gara de Nord - Otopeni. Eu cred că ne va ieşi în următoarea lună toată documentanţia necesară, mai ales că acolo există şi proiect“, a declarat Ioan Rus, potrivit Mediafax.

Metrorex, societatea care administrează metroul din Bucureşti, va aloca 38,5 milioane lei pentru proiectul magistralei 6 care va lega Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă, al cărei termenul de punere în funcţiune al liniei este anul 2020, la solicitarea UEFA, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Transporturilor. Asta, în contextul în care în Capitală vor avea loc, în 2020, patru meciuri din Campionatului European de fotbal.

Metrorex a alocat anul trecut 1,14 miliarde lei pentru activitatea de investiţii, nivelul stabilit în 2015 fiind de 1,74 miliarde lei. Cuantumul investiţiilor stabilite pentru acest an va fi suplimentat cu suma 188,5 milioane lei, sume obţinute din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Din cei peste 180 de milioane de lei, 150 milioane de lei vor fi investiţi în lucrările care vor avea loc pe tronsoanele Nicolae Grigorescu II - Anghel Saligny, respectiv secţiunea Parc Bazilescu - Lac Străuleşti.

38,5 milioane de lei vor fi direcţionaţi pentru Magistrala 6, aici unde Metrorex vizează servicii de proiectare, consultanţă şi asistenţă tehnică în vederea începerii procedurilor de achiziţie a lucrărilor de execuţie structură staţii şi tunele.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite