Metrorex va înlocui turnicheţii de acces cu porţi batante. Staţiile cu un singur acces vor fi închise cel mult o săptămână

Metrorex va înlocui turnicheţii de acces cu porţi batante. Staţiile cu un singur acces vor fi închise cel mult o săptămână

Turnicheţii de acces vor fi înlocuiţi cu porţi batante FOTO Metrorex

Lucrările de modernizare a sistemului de control şi acces în 41 de staţii de metrou vor începe la sfârşitul lunii martie şi includ înlocuirea turnicheţilor de acces cu porţi batante dotate cu sistem de citire a benzii magnetice pentru cartele şi pentru cardurile contactless, dar şi achiziţionarea a peste 100 de automate de vândut cartele prevăzute să dea rest şi să funcţioneze cu POS, a anunţat, luni, Metrorex.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrările de modernizare a sistemului de acces în 41 de staţii de metrou vor începe la sfârşitul lunii martie şi se vor desfăşura în cinci etape. Astfel, vor fi înlocuiţi turnicheţii cu porţi batante ce facilitează accesul călătorilor la metrou şi evacuarea rapidă în cazul unor situaţii de urgenţă.
 
Potrivit Metrorex, după implementarea noilor porţi batante în toate staţiile de metrou, acestea vor fi dotate, pe lângă sistemul de citire a benzii magnetice pentru cartele, şi cu un sistem de citire a cardurilor contactless.
 
De asemenea, Metrorex va achiziţiona 139 de automate de vândut cartele prevăzute să dea rest şi să funcţioneze cu sistem POS.
 
"Lucrările de execuţie pentru modernizarea sistemului de control acces vor începe la sfârşitul acestei luni. Acestea vor fi executate treptat, pentru fiecare acces în parte, şi vor fi corelate în funcţie de fluxurile de pasageri. În cadrul proiectului de modernizare a sistemului de control acces, s-a avut în vedere să nu se execute lucrări simultan în două staţii învecinate”, transmite Metrorex.
 
Reprezentanţii precizează că, în cazul staţiilor de metrou cu mai multe intrări, lucrările se vor face treptat, închizând câte un singur acces până la finalizare, apoi se va trece la alt acces.
 
În ceea ce priveşte staţiile cu un singur acces, respectiv Pantelimon, Apărătorii Patriei, Costin Georgian, Pipera, Aurel Vlaicu, Dimitrie Leonida, Tineretului, Basarab şi Constantin Brâncoveanu, acestea vor fi închise pentru cel mult o săptămână, lucrările urmând să se desfăşoare în vara acestui an, precizează Metrorex.
 
Proiectul de modernizare a sistemului de control - acces este finanţat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi este în valoare de 149,7 milioane de lei, fără TVA.
citeste totul despre: