Mănăstirile şi pensiunile din apropierea Bucureştiului, pregătite să-i întâmpine pe credincioşi de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea Cernica se află în apropierea Bucureştiului FOTO Arhivă
Mănăstirea Cernica se află în apropierea Bucureştiului FOTO Arhivă

Mănăstririle din apropierea Bucureştiului au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Noaptea de Înviere. Feţele bisericeşti care conduc lăcaşurile de cult susţin că îi aşteaptă pe credincioşi şi în acest an cu porţile deschise pentru a se bucura de Învierea Mântuitorului. Ofertele de cazare nu sunt generoase la mănăstiri, dar pensiunile din apropierea Bucureştiului vin cu oferte de nerefuzat.

Mănăstirea Căldăruşani este una dintre cele mai mari şi cele mai vechi din Munteania. Aceasta este situată în judeţul Ilfov (comuna Giurgiu), chiar pe malul lacului Căldăruşani şi a fost zidită între anii 1637-1638. Actualul lăcaş de cult a fost ridicat pe locul în care era un schit, iar „numele mănăstirii provine de la configuraţia locului care are aspectul unei căldări“, după cum se precizează pe site-ul mănăstirii.

Un fragment din crucea Mântuitorului

Potrivit reprezentanţilor mănăstirii, casa pe care o aveau disponibilă pentru cazarea credincioşilor care vin să asiste la slujba din Noaptea de Înviere se află în renovare în acest moment. Capacitatea era destul de mică, aici putând fi cazate în jur de 20 de persoane. Cei care beneficiau de cazare nu erau nevoiţi să plătească niciun ban.

În fiecare an de Paşte, mii de credincioşi din toate colţurile ţării vin să asiste la slujba dedicată Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, după cum povestesc cei din conducerea mănăstirii. Pe lângă slujbă, oamenii vin să vadă şi un fragment din crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos şi care se află în mănăstire de acum circa 200 de ani.

De asemenea, o altă atracţie a mănăstirii o reprezintă o colecţie impresionantă de icoane. Cei care vor să participe anul acesta la Slujba de Înviere pot vizita şi muzeul de icoane existent.

Preţurile de cazare din apropierea mănăstirii variază, iar preţurile pentru o noapte de cazare la pensiunile din zonă încep de la 90-100 de lei, ajungând şi la câteva sute bune de lei.

Cernica şi Pasărea, bijuteriile de lângă Capitală

La o distanţă de aproximativ 12 kilometri la est de Bucureşti, se întinde complexul Cernica-Pasărea, acolo unde domnesc liniştea şi împăcarea sufletească.

Mânăstirile Cernica şi Pasărea sunt două vechi lăcaşuri de cult, ale căror ctitor este Sfântul Ierarh Calinic, şi care de-a lungul anilor au urcat în topul preferinţelor enoriaşilor. Complexul pe care se întind cele două lăcaşuri de cult se remarcă şi prin frumuseţea peisajului creat de lac şi pădurea care înconjoară zona.

La mânăstirea Cernica nu trebuie ratată vizitarea valorosului muzeu, care adăposteşte obiecte de cult din secolele XVII-XIX, hrisoave originale şi tablouri ale lui Pallady şi Ţuculescu.

Din păcate, cele două mânăstiri nu oferă posibilităţi de cazare, ceea ce înseamnă că dacă alegeţi complexul Cernica-Pasărea ca destinaţie pentru Paşte, va trebui să vă găsiţi un loc unde să vă petreceţi noaptea.

În Cernica, Ilfov, sunt zeci de pensiuni, hoteluri şi vile care îi aşteaptă pe credincioşii din toate colţurile României pentru sărbătoarea Paştelui. Cazarea la pensiunile din zona costă între 90 şi 200 de lei pe noapte. Cei care au însă posibilitatea să rămână în Bucureşti la rude, ar trebui să ştie că până la mănăstiri au de mers cu maşina în jur de 30 de minute. În cazul în care nu au autoturisme persoanele, se pot deplasa şi cu ajutorul microbuzelor care pornesc din Bucureşti şi ajung la mănăstiri. 

Pe aceeaşi temă:

Paştele la mănăstire. Lista locurilor unde putem să ne petrecem Învierea mai aproape de Dumnezeu

Mânăstirea din Băile Herculane şi Schitul de pe Semenic sunt două invitaţii inedite de a trăi Învierea

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite