Institutul Italian de Cultură, gazda celor mai bune filme din ultimele decenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Italian de Cultură din Bucureşti va prezenta, începând de joi, de la ora 20.00, cu ocazia săptămânii limbii italiene, o serie de proiecţii ghidate intitulată „Cele mai bune filme italiene din ultimele decenii“.

Proiecţiile se vor desfăşura în fiecare săptămână şi se adresează tuturor celor care cunosc limba italiană şi doresc să aprofundeze unele aspecte socio-lingvistice vizionând cele mai bune filme din producţia italiană recentă, scrie Mediafax.

Această iniţiativă a fost gândită în special pentru cursanţii institutului, pentru elevii de liceu şi pentru studenţii care doresc să păstreze contactul cu limba italiană, dar sunt aşteptaţi toţi cei care iubesc cinematografia italiană.

Vizionarea filmelor va fi facilitată de subtitrările în italiană şi va fi însoţită de o fişă de prezentare pentru fiecare peliculă în parte, dar şi de o serie de activităţi didactice opţionale, care au ca scop îmbunătăţirea bagajului lingvistic şi cultural italian.

Fişele vor fi distribuite gratuit tuturor spectatorilor. La proiecţii va fi prezent şi un profesor de la institut care va prezenta succint filmul, iar, la sfârşitul proiecţiei, acesta va dialoga cu spectatorii.

„Pâine şi lalele/ Pane e tulipani“, „Prietenii mei/ Amici miei“ şi „Nu mi-e frică/ Io non ho paura“ sunt câteva dintre producţiile din seria „Cele mai bune filme italiene din ultimele decenii“.

Pentru a participa la seria de proiecţii, persoanele interesate trebuie să se adreseze institutului, pentru a primi gratuit o legitimaţie de acces.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite