FOTO Primăria Sectorului 4 a inaugurat fântâna arteziană de la intersecţia bd. C-tin Brâncoveanu şi şoseaua Olteniţei. Investiţia: 700.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii Capitalei care aleg să treacă prin intersecţia dintre Bulevardul C-tin Brâncoveanu şi Şoseaua Olteniţei pot admira de câteva zile o fântână arteziană cu jeturi de apă tip „parabole“. Aceasta a fost amplasată aici în urma lucrărilor de reabilitare peisagistică a zonei.

Lucrările de reabilitare peisagistică a intersecţiei din Sectorul 4 au început în luna octombrie a anului trecut, iar reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 spun că fântâna reprezintă piesa centrală a rondului, cel care este prevăzut cu peluză de gazon şi flori.

Întreaga esplanadă este pavată cu dale de granit, iar bazinul este placat cu plăci vitroceramice de nuanţă albastră, în timp ce apa are o adâncime de 60 de centimetri. 

image

Fântâna arteziană a costat 700.000 de lei FOTO Facebook Cristian Popescu Piedone

„Având în vedere amplasarea fântânii într-o zonă predispusă la curenţii de aer, controlul pompelor va fi efectuat prin intermediul convertizoarelor de frecvenţă, care vor permite scăderea înălţimii jeturilor în cazul în care programatorul aferent senzorului de vânt va înregistra o intensificare a curenţilor de aer. Convertizoarele de frecvenţă, împreună cu un automat autoprogramabil, vor fi folosite şi pentru a realiza un joc de apă pentru creşterea şi descreşterea treptată a înălţimii“, susţin reprezentanţii Primăriei Sectorului 4.

Pentru preluarea apei aruncate accidental de curenţii de aer, de jur împrejurul bazinului a fost realizată o rigolă de preluare, acoperită cu grătar de inox, cu conexiune la canalizare. Efectul de apă va fi asigurat de un inel perimetral cu diametrul de zece metri.

image

Fântâna este colorată în mai multe nuanţe FOTO Facebook Cristian Popescu Piedone

Noua amenajare se evidenţiază prin traiectoria pe care o urmează jeturile de apă, acestea fiind dirijate pe traseul unor „parabole“, după cum le-au denumit arhitecţii peisagişti, vizibile de la mare distanţă. Acestea se vor înălţa trei metri, revenind şi urcând, într-un joc continuu, suplinit elegant din punct de vedere cromatic de lămpile submersibile cu leduri.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 700.000 de lei cu TVA, în această sumă find inclusă şi partea de proiectare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite