FOTO OZN-uri în Capitală. Cum susţine un angajat de pe Aeroportul Otopeni că a identificat o navă extraterestră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul a fost vizitat, de-a lungul timpului, de mai multe obiecte zburătoare neidentificate, iar cei care au văzut misterioasele apariţii cred că ar fi vorba despre OZN-uri. Reprezentanţii Asociaţiei pentru Studiul Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate (ASFAN) prezintă o parte dintre cele mai celebre apariţii din Capitală şi imagini cu acestea.

Una dintre cele mai recente „vizite“ făcute în Capitală a fost, potrivit site-ului ASFAN România, în luna iunie a acestui an, atunci când într-o noapte, în jurul orei 22.00, pe cer şi-a făcut apariţia un obiect zburător luminos, urmat de alte trei obiecte asemănătoare. Întreaga întâmplare a fost filmată lângă cimitirul Mărcuţa, în zona Pantelimon, fiind depusă la ASFAN.

Lampion sau OZN?

Potrivit aceluiaşi site, în luna mai a acestui an, A.C. a observat deasupra Capitalei în jur de 20 de sfere portocalii, de culoarea focului, care se deplasau „dezordonat“ şi uneori formau un „L“ cu ajutorul a patru, cinci cercuri, care privite prin telescop păreau mingi de foc fără o structură clară.

Întreaga apariţie a durat în jur de trei, patru minute, mai târziu făcându-şi apariţia o altă „stea stranie, foarte strălucitoare“. Potrivit site-ului citat, martorul a văzut prin telescop că mingea de foc era compusă din trei globuri luminoase, cu o tijă ce pleca din ele şi avea în capătul celălalt o luminiţă roşie, mult mai mică decât globurile existente. Acesta a încercat să fotografieze misterioasa apariţie cu ajutorul telefonului mobil, dar fără prea mare succes.

După aceasta întâmplare, martorul a mai văzut de câteva ori obiecte asemănătoare şi se gândea ca ar putea fi vorba despre lampioane.

Aeroportul Otopeni, caz celebru cu OZN -uri

Un alt fenomen despre care ASFAN spune că se încadrează în categoria celor mai mediatizate din Capitală s-a petrecut în urmă cu multă vreme, în noaptea de 14 spre 15 iulie 1997, în vecinătatea Aeroportului Internaţional „Henri Coandă“, fostul Aeroport Otopeni.

image

Sursa foto: www.asfanufo.ro

În jurul orei 22.49, când operatorii din turnul de control dirijau aterizarea cursei TAROM Istambul- Bucureşti, au sesizat o lumină circulară în vestul aeroportului, între Buftea şi Corbeanca. Potrivit site-ului, pe tot parcursul observaţiei, radarul din turn nu a detectat nicio ţintă, neputând fi stabilită altitudinea fenomenului. Tot ce se ştie este faptul că obiectul neidentificat se afla „sub norii răzleţi de la 2.000- 3.000 de metri“.

Ofiţerului de serviciu i s-a cerut să orienteze camerele video de pe turnul de control spre pata de lumină, dar şi spre o altă clădire din incinta aeroportului. Aşa a fost realizată o filmare de circa două ore, potrivit ASPAN.

Întrega apariţie a fost observată din interiorul turnului de control şi de pe terasa acestuia, iar martorii care au privit prin binocluri au văzut că în mijlocul petei circulare era o fâşie orizontală colorată în alb, portocaliu şi roşu.

În momentul în care a început semnalizarea pentru aterizarea unui avion, operaţiune care a durat în jur de 12 minute, sfera lumininoasă a dispărut, făcându-şi apariţia spre sud-est, în direcţia localităţilor Tunari şi Ştefăneşti.

De data aceasta părea să fie vorba despre două globuri de dimensiuni diferite, lipite unul de celălalt. Când semnalizarea de aterizare a avionului s-a oprit, lumina aeriană şi-a pierdut din intensitate. Cei din turnul de control au încercat un mic experiment şi au reaprins lumina de semnalizare, iar odată cu aceasta a crescut şi intensitatea sferei luminoase de pe cer.

În momentul în care cei din turnul de control au redus intensitatea avertizării de aterizare, misterioasa apariţie de deasupra Bucureştiului şi-a pierdut o parte din strălucire. Întregul joc a durat destul de mult şi fenomenul a dispărut pe neştiute, o ultimă imagine fiind înregistrată la ora 1.10. 

Pe aceeaşi temă:

Uluitoarea aventură SF a unui dobrogean: „Am fost răpit de extratereştri“

Bărăganul, vizitat de un OZN. Povestea apariţiei misterioase din 23 august 1984 de la baza militară Alexeni

Prima aterizare expertizată a unui OZN în România. Cazul „Valea Plopului“ i-a schimbat viaţa profesorului Călin Turcu

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite