Fest(In) pe Bulevard, evenimentul care revitalizează comedia bulevardieră din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul va avea loc în luna octombrie FOTO Arhiva Adevărul
Evenimentul va avea loc în luna octombrie FOTO Arhiva Adevărul

Fest(In) pe Bulevard este cel mai nou eveniment propuse de Teatrul Nottara din Bucureşti, prin care se încearcă revitalizarea comediei bulevardiere, potrivit Mediafax. Spectacolul se va desfăşura în perioada 12-19 octombrie.

Festivalul se va desfăşura în perioada 12-19 octombrie şi va avea două secţiuni: „Bulevardul Comediei“, care se va desfăşura la Sala „Horia Lovinescu“ a Teatrului Nottara, şi secţiunea oficială, care se va desfăşura la Sala Studio „George Constantin“, sub numele „Criză teribilă, monşer!“.

În ceea ce priveşte prima secţiune, instituţiile invitate la eveniment sunt Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, cu „Leonida Gem Session“, o adaptare „în cădere liberă“ după I.L.Caragiale, semnată de Tompa Gabor şi Andras Visky, şi Centrul Cultural UNESCO Nicolae Bălcescu, cu spectacolul Familia Tot, de Orkeny Istvan, pus în scenă de Victor Ioan Frunză.

Secţiunea oficială va găzdui spectacole pe tema crizei de toate genurile - criza economică, criza relaţiilor, criza identitară etc.

În cadrul secţiunii dedicate crizei vor intra în competiţie următoarele spectacole: „Povestea zăpezii negre“, de Jean-Yves Picq (Cie Scene en Vie, Grenoble, Franţa), „Woyzeck“, de Georg Buchner (Pygmalion Theater, Viena, Austria), „Băutorul de rouă“, de Sanja Domazet (Teatrul Naţional Sterija din Vârşeţ, Serbia), „Liselotte şi luna mai“, de Pozsgai Zsolt (Teatrul Dramatic şi de Păpuşi Vraţa, Bulgaria), „Candid“ (Teatrul Ţăndărică din Bucureşti) şi o premieră a Teatrului Nottara, „Matrimoniale“, în regia Dianei Lupescu, după un text de Lia Bugnar.

Pe aceeaşi temă:

Zilele Teatrului Studenţesc ocupă scenele Capitalei: tinerii actori joacă timp de şase zile pe scenele din Bucureşti

PREMIERĂ Spectacolul educaţional „Familia Offline“, la Teatrul Foarte Mic

Dovada că nu ai nevoie de o sală de teatru pentru un spectacol reuşit

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite