Curăţenie de primăvară în Sectorul 6: împrejurimile străzii Poiana Mărului şi ale liceului Eugen Lovinescu curăţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrătorii Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane (ADPDU) din sectorul 6 şi Urban.S.A. au curăţat locurile de joacă şi parcurile din jurul străzii Poiana Mărului şi a liceului Eugen Lovinescu din Capitală.

Campania de curăţenie va continua până în săptămâna dinaintea Paştelui, urmând ca, pentru o coordonare cât mai bună, asociaţiile de proprietari să fie înştiinţate oficial asupra datei de intervenţie în zonă. „Am dispus ca ADPDU şi Urban să intervină pe teren şapte zile din şapte, acţionând în fiecare dintre cele 30 de minizone ale sectorului. Mizez, totodată, şi pe sprijinul membrilor comunităţii în acest demers de a schimba aspectul zonelor în care locuim şi de a oferi copiilor noştri un mediu mai sănătos“, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Startul campaniei de curăţare a fost dat, sâmbătă, în Cartierul Drumul Taberei, în apropierea străzii Sibiu. Aici, peste o sută de muncitori au curăţat spaţiile verzi de lângă blocuri, au greblat şi ridicat deşeurile vegetale, au reparat gardurile împrejmuitoare, au spălat străzile şi trotuarele şi au răzuit rigolele. Tot sâmbătă s-a intervenit şi pentru curăţarea Podului Basarab. Muncitorii au spălat balustradele, panourile antifonice, bordurile, rigolele şi au curăţat staţiile de tramvai.

1.500 de arbori vor fi plantaţi în această primăvară

În total, 66 de utilaje şi 142 de operatori manuali vor mătura mecanizat şi manual străzile oraşului, vor spăla bulevardele şi vor elimina depozitele de deşeuri stradale. De asemenea, se vor reface coşurile de gunoi şi containerele pentru deşeuri.

În cele zece parcuri aflate sub Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, se vor efectua lucrări de întreţinere a arborilor, se vor planta flori provenite din serele ALPAB şi se vor repara şi vopsi băncile, gardurile, panourile şi cişmelele. În cadrul campaniei de igienizare a oraşului se vor planta şi 1.500 de arbori, arbuşti şi plante ornamentale cu ajutorul voluntarilor, elevilor şi ONG-urilor.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite