Cum devii părinte cu acte în regulă. Direcţia de Asistenţă Socială din Sectorul 6 explică de ce procedura de adopţie este dificilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile atestate ca fiind apte să adopte, dar nu au fost incluse în etapa de potrivire practică cu un copil adoptabil, sunt aşteptate la o întâlnire de două ore în care vor primi consiliere cu privire la procedura de selecţie şi potrivire a cuplurilor care doresc să ia în adopţie un copil. Întâlnirea va avea loc pe data de 31 mai, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Procedura de adopţie este una anevoioasă şi mulţi părinţi renunţă la ideea de a adopta un copil din cauza aceasta. De aceea, DGASPC vine în întâmpinarea cuplurilor care doresc un copil adoptabil cu organizarea unor şedinţe regulate care să ofere lămuriri cu privire la acest aspect.

Întâlnirile vizează acele persoane care sunt atestate ca fiind apte, dar care nu au fost încadrate în procesul de potrivire cu copiii. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 6, în acest caz se regăsesc în prezent 30 de persoane care au depus cerere de adopţie.

DGASPC explică de ce procesul de adopţie a unui copil durează atât de mult prin faptul că interesul copilului este primordial, iar între cele două părţi trebuie să se stabilească legături profunde, care implică responsabilitate, devotament şi disponibilitate din partea cuplului adoptator.

DGASPC are nevoie de timp pentru a verifica toate aceste cerinţe care să asigure bunăstarea copilului adoptat. Potrivit reprezentanţilor DGASPC, „în cursul procedurii de adopţie se respectă principiul interesului superior al copilului, principiul creşterii şi educării lui într-un mediu familial şi principiul celerităţii în îndeplinirea oricăror acte referitoare la procedura adopţiei“.

Aceste întâlniri vor avea loc trimestrial, pentru a se asigura transparenţă în cazul procedurilor de adopţie din partea tuturor părţilor.

Citeşte şi: https://adevarul.ro/stiri-interne/societate/studiu-cei-mai-multi-copii-adoptati-au-rezultate-1424216.html

https://adevarul.ro/stiri-externe/republica-moldova/avocatul-copilului-sau-al-firmelor-de-adoptii-1420715.html

https://adevarul.ro/stiri-locale/satu-mare/numarul-adoptiilor-creste-de-la-an-la-an-1411348.html

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite