Cum va arăta noua sală polivalentă şi în ce zonă a Capitalei va fi ea construită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriela Firea, primarul Bucureştiului, anunţă demararea procedurilor de proiectare a unei săli polivalente multifuncţionale de 15.000 de locuri, plus 16 blocuri de locuinţe sociale şi a spitalului metropolitan.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, compania Municipală Dezvoltare Durabilă va realiza proiectul tehnic pentru un concept inovativ de locuinţe sociale şi de serviciu care vor fi construite în Bucureşti pe un teren de 6 hectare. 

Ansamblul va beneficia de arhitectură sustenabilă, ecologică, de contorizare individuală pentru apă şi gaze şi de soluţii tehnice pentru economia de energie şi utilizarea sustenabilă a resurselor, cum sunt, de exemplu, panourile solare. Compus din 16 blocuri P+5, proiectul va însuma între 528 şi 656 apartamente de două şi trei camere. Cifra finală va fi stabilită în documentaţia tehnică. Ansamblul va include peste 600 de locuri de parcare, spaţii verzi şi locuri de joacă.

Sala polivalentă cu o capacitate de 15000 de locuri va găzdui competiţii sportive la nivel internaţional

Nouă sală polivalentă va fi edificată pe terenul situat lângă Arenă Naţională, pe Bulevardul Basarabia, pe suprafaţa de 43.000 mp. Arena se va desfăşura pe două niveluri principale, pe şapte etaje, aria construită fiind de 17.000 mp, iar aria construită desfăşurată - de 60.000 mp. Complexul va dispune de o piscină olimpică şi o piscină competiţională pentru sărituri ce poate găzdui 1.000 de spectatori. Conceptul propus este unul integrat, cu centru de recuperare şi de antrenament, spaţii administrative, tehnice şi comerciale, săli de conferinţă. Sala va integra multiple tipuri de sport, pentru competiţii de nivel internaţional: handbal, baschet, volei, tenis, gimnastică, dar va putea fi folosită şi pentru concerte.

"Vrem să construim o nouă sală polivalentă cu o capacitate estimată de 15.000 de locuri, care să fie inclusă în circuitul internaţional de evenimente, dar şi o filarmonică de 1.500-2.000 de locuri, la standarde de acustica la nivel internaţional. Ne dorim ca sala de concerte să fie, alături de Ateneul Roman, un spaţiu de referinţă pentru Capitală, dar şi pentru România. Intenţia noastră este să cooptăm în acest proiect specialişti cu experienţa internaţională în acustica, ţinând cont de faptul că experienţa românească este limitată în acest domeniu”, a explicat Gabriela Firea.

Referitor la spitale, Primarul General a precizat: "Vom demara în cel mai scurt timp, prin Compania Dezvoltare Durabilă, studiul de prefezabilitate pentru spitalul metropolitan şi studiile de fezabilitate pentru cele două spitale zonale din sectoarele 3 şi 6, având în vedere că s-a publicat în Monitorul Oficial, în dată de 28 martie, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care Primăria Capitalei a preluat terenul în completare necesar construcţiei. În paralel, vom face toate demersurile pentru obţinerea certificatului de urbanism şi elaborarea planului urbanistic zonal, etape premergătoare absolut necesare pentru realizare a proiectului".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite