Corpurile umane, gata de vizitatori. Cât costă biletele la controversata expoziţie ”The Human Body”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

200 de trupuri reale, în poziţii dinamice, vor fi prezentate până la sfârşitul lunii iunie la Muzeul Grigore Antipa, din Bucureşti. Expoziţia extrem de controversată este inaugurată în acest weekend şi reprezintă o premieră pentru România.

Controversata expoziţie „The Human Body“ („Corpul uman“) îşi deschide oficial porţile vineri, începând cu ora 10.00, la Muzeul Antipa din Bucureşti. Expoziţia a înregistrat un real succes în toată lumea, dar a fost contestată de mai multe organizaţii şi instituţii de presă, care au pus la îndoială provenienţa cadavrelor folosite.

„The Human Body“ a fost organizată în zeci de ţări din lumea întreagă, fascinând deja 20 de milioane de persoane, potrivit organizatorilor. Exponatele provin din donaţii făcute de instituţii chineze, iar corpurile umane sunt tratate cu respect şi nu au fost revendicate de nimeni timp de 90 de zile, înainte de a fi preluate, mai spun organizatorii. Expoziţia este organizată în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ şi îşi propune să ofere vizitatorilor „o lecţie de anatomie extraordinară“. 

O perspectivă ieşită din comun

Corpurile umane sunt reale şi, prin disecţia la nivelul organelor şi ţesuturilor, oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă, asupra corpului omenesc. Mai mult decât atât, organizatorii au reuşit să obţină chiar şi doi plămâni, unul sănătos şi altul aparţinând unui fost fumător, pentru a evidenţia într-un mod inedit efectele fumatului. 

Un alt element ieşit din comun în organizarea expoziţiei de corpuri umane ţine de modul de prezentare a exponatelor. Trupurile sunt prezentate în poziţii dinamice, unele imită jucătorii de darts, altele par că joacă baschet sau tenis.

„Când folosim corpurile pentru studiu în universităţi, acestea sunt în poziţie statică, însă ne-am gândit că, pentru o bună înţelegere din partea publicului şi pentru o mai bună exprimare a ideii de corp uman, este mult mai bine ca exponatele să fie prezentate în postură dinamică“, a declarat Judith Geller, designerul expoziţiei „The Human Body“, citat de Mediafax.

Trupuri care provin din China

Pentru realizarea în forma prezentă a expoziţiei „The Human Body“ a fost nevoie de cel puţin 10 ani, spun curatorii acesteia, iar China a fost aleasă drept ţară furnizoare datorită faptului că „aici există cei mai buni specialişti în disecţie din lume“. 

Cei care vor vizita expoziţia vor putea vedea corpul uman în totalitatea lui, dar şi fragmente sau organe întregi, muşchi, ligamente, sistemul cardiovascular, sistemul osos şi muscular, sistemul nervos, precum şi fetuşi în diferite stadii de evoluţie. De asemenea, vor fi expuse şi organe sănătoase puse în paralel cu organele afectate de cancer în diferite stadii. Expoziţia „The Human Body“ este realizată de GForce Exhibitions şi organizată de Events, în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa.

Cât costă biletele

Preţurile biletelor se situează între 32 şi 60 de lei pe persoană şi, respectiv, 85 şi 135 de lei pe grup. Grupurile de peste 10 copii vor primi o reducere de doi lei pe persoană. De asemenea, copiii cu vârste mai mici de şapte ani beneficiază de acces gratuit. Tichetele pot fi cumpărate online, de pe www.eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti). Expoziţia este accesibilă săptămânal, de marţi până duminică.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite