Ce proiecte face Onţanu pe bani europeni, în 2014: modernizarea şi extinderea a două şcoli şi Disney de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre proiectele mari ce vor fi începute în 2014 şi finţat din bani europeni este un parc de distracţii de 64 de milioane de lei FOTO Adevărul
Unul dintre proiectele mari ce vor fi începute în 2014 şi finţat din bani europeni este un parc de distracţii de 64 de milioane de lei FOTO Adevărul

Primăria Sectorului 2 a ţinut o şedinţă luni, 6 ianuarie, în care s-au discutat principalele proiecte ce se vor derula în 2014. Pe lângă investiţiile din bugetul local, primarul Neculai Onţanu spune că administraţia locală are în plan execuţia a trei proiecte cu fonduri europene.

Primarul Neculai Onţanu s-a întâlnit luni, 6 ianuarie, cu managementul de vârf al administraţiei publice locale a Sectorului 2, pentru a dezbate principalele proiecte ce urmează a se derula în noul an. Dintre acestea, trei vor fi implementate folosind fonduri europene.

Astfel, în prezent, se află deja în execuţie şi vor fi finalizate două proiecte prin care s-au accesat fonduri europene, mai exact modernizarea şi extinderea a două mari unităţi de învăţământ din sectorul 2.

Este vorba despre modernizarea şi extinderea Colegiului Naţional „Iulia Haşdeu”, şi de modernizarea Liceului Teoretic „C. A. Rosetti”.

Între proiectele care vor fi implementate în 2014, potrivit Primăriei Sectorului 2, se numără reabilitărea şi modernizarea unui număr de 46 de străzi din zona Plumbuita şi Steaua Roşie - Petricani, care va schimba aspectul acestor zone.

De asemenea, în scopul reducerii infracţionalităţii şi creşterii siguranţei se va implementa sistemul de monitorizare video în cartierul Steaua Roşie – Petricani.

Tot în cadrul proiectelor ce vor fi începute anul acesta este şi crearea unui parc de distracţii în zona Tei – Plumbuita.

Disney de România, în Sectorul 2 pe bani europeni

Cea mai spectaculoasă zonă de distracţii din Capitală, după cum promite edilul Primăriei Sectorului 2 din Capitală, va prinde formă în Parcul Tei-Plumbuita, acolo unde urmează să fie amenajat un adevărat tărâm al distracţiei. „Parcul Tei-Plumbuita se întinde pe o suprafaţă de şapte hectare, iar în mai multe zone vor fi amplasate ansambluri de distracţii“, explică Anatol Albu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2.

Proiecte din fonduri europene de peste 100 de milioane de lei

Trebuie spus că Primăria Sectorului 2 este pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene. Mai exact, până în prezent, au fost implementate opt proiecte în valoare totală de 43.315.969,65 lei. În execuţie se află alte două proiecte care însumează 57.499.524,18 lei.

Mai puteţi citi:

Disneyland românesc, cu fonduri europene: roller coster, casa groazei şi roată înaltă de 63 de metri, în Sectorul 2

Parcul Tei-Plumbuita din Sectorul 2 al Capitalei se va transforma, începând de anul viitor, într-o zonă de divertisment similară cu celebrul Disneyland. Parcul de distracţii va fi amenajat cu fonduri europene şi va fi inaugurat în iunie 2015.

Pieţe noi, în Sectorul 2. Primăria va inaugura un centru comercial de un milion de euro şi o piaţă de flori de 300.000 de euro

Primăria Sectorului 2 a inaugurat, după 10 decembrie, două centre comerciale nou înfiinţate prin parteneriat public-privat: o piaţă modernă într-o clădire cu patru etaje şi o piaţă de flori într-o clădire cu două etaje.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite