Caz umanitar. Povestea Alinei, femeia care îşi creşte băieţelul de doi ani într-o bucătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia trăieşte cu băieţelul ei într-o bucătărie recondiţionată
Femeia trăieşte cu băieţelul ei într-o bucătărie recondiţionată

Alina Richard locuieşte în Bucureşti şi este una dintre persoanele greu încercate de viaţă. Trăieşte de pe o zi pe alta şi îşi creşte copiii cum poate, trăind într-o bucătărie care ţine loc şi de dormitor.

Povestea Alinei Richard se scrie zi de zi în Rahova, aici unde a învăţat să se lupte zi de zi cu viaţa, cu grijile, cu necazurile care îi întunecă existenţa. Femeia locuieşte alături de unul dintre fiii săi într-o bucătărie pe care a amenjat-o şi care astăzi se numeşte „acasă“. Aici mânâncă, aici se spală, tot aici doarme şi încearcă să găsească o soluţie pentru a ieşi din situaţia în care se află şi care îi umbreşte existenţa. 

Îşi căştiga existenţa la firme de curăţenie

Femeia povesteşte că banii pe care îi dă statul pentru întreţinerea lui George – băieţelul în vârstă de doi ani pe care îl are – nu îi ajung aproape deloc şi este nevoită să îşi câştige existenţa mergând să muncească pe unde apucă. Spre exemplu, în trecut a fost anagajată la mai multe firme de curăţenie, însă în acest moment nu mai poate să lucreze pentru că îşi canalizează toată atenţia către micuţul în vârstă de doi ani pe care îl creşte. 

alina casa daramata

„Acum stau cu băiatul acasă, n-am ce să fac, cine să aibă grijă de el?“, spune femeia cu vocea tristă. Aceasta povesteşte că pe lângă banii pe care îi obţine de la stat trăieşte din mila celor care îi trec pragul casei şi care o ajută aşa cum pot. Mama ei este una dintre aceste persoane, însă nu poate face foarte multe, pentru că nici ea nu are o situaţie financiară prea bună. 

„La mama nu pot să stau că e bolnavă, are şi ea problemele ei. Ce să fac, să-mi duc copiii acolo şi să se îmbolnăvească şi ei? Mai bine stau aici“, spune Alina Richard. Femeia povesteşte că a ajuns să locuiescă aici pentru că nu a avut posibilităţile necesare pentru a-şi face la timp actele pentru casa bunicii care ar fi trebuit să-i aparţină, iar în acest moment stă doar cu cel mai mic copil ai ei, ceilalţi doi locuind în altă parte din cauza condiţiilor proaste pe care le aveau aici.

Iarna, luptă pentru supravieţuire

Deşi în orice lună a anului existenţa în casa improvizată din Rahova este foarte grea, lunile de iarnă sunt cele mai grele, pentru că frigul pătrunde cu uşurinţă în adăpost. În loc de pijama, ea şi micuţul George cu care locuieşte în acest moment se culcă îmbrăcaţi ca atunci când ies afară pentru a reuşi să treacă cu bine peste încă o noapte grea, care le pune la încercare rezistenţa. „Am mai improvizat eu pe aici, dar tot nu se încălzeşte cum trebuie. Am avut un reşou“, precizează Alina Richard. 

alina casa daramata

Nici pe plan sentimental femeia nu este împlinită. Spune că s-a despărţit şi de tatăl lui George, care acum nu mai vine să-şi vadă băiatul pentru că i-a interzis acest lucru pe motiv că „era destul de agresiv“.

Anglia, singura carte câştigătoare

Pentru că nu mai vede nicio şansă în România spune că a decis să plece din ţară, în Marea Britanie, acolo unde speră să aibă grijă de un bebeluş. Cu toate astea, lucrurile nu par atât de simple şi în acest moment planul de a lucra în străinătate este imposibil. „Am încercat să plec în Anglia, dar mi-au zis cei de acolo că n-am cum cât am copilul mic. M-au refuzat şi probabil se gândesc că nu am cum să muncesc dacă am un copil mic. De cine să am grijă mai întâi, de al meu sau de al lor?“, povesteşte Alina, precizând că nu a renunţat încă la planul de a pleca să muncescă pestre graniţă.

Pe aceeaşi temă:

Tânăra violonistă care riscă să rămână fără voce la 12 ani. Simona are nevoie de 1.500 de euro pentru o operaţie salvatoare

Clujeanul care a adus acasă românii care schimbă economia lumii transmite un mesaj pentru Ponta „din partea celor care nu s-au săturat de România“

Români cu care ne mândrim. Chirurgul care-i pune „pe picioare“ pe spanioli. „În România e o mică harababură şi fiecare încearcă să se descurce cu ce poate“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite