Campus modern în Panduri. Noul complex va concentra resursele de elită ale Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială
0Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti va avea cel mai modern complex de cercetare şi învăţare în ştiinţe sociale. Campusul care se construieşte în Şoseaua Panduri nr. 90-92, sectorul 5, va fi format dintr-o clădire cu spaţii de învăţământ şi un cămin. Lucrările au început în primăvara anului trecut, urmând ca în anul universitar 2012-2013 complexul să îşi deschidă
Spaţii de învăţământ şi de cazare
Clădirea principală va cuprinde laboratoare, cinci săli de seminar, spaţii pentru centrele de cercetare ale facultăţii, birouri, un bufet pentru studenți și cadrele didactice ale instituției, sedii pentru centrele de cercetare. Căminul, cu 100 de locuri de cazare în camere de unu şi două locuri, va funcţiona pe primele două niveluri ca spaţiu de cazare pentru doctoranzi, masteranzi şi tineri cercetători şi la celelalte două niveluri ca spaţiu de cazare în regim de casă de oaspeţi (cu plată).
Potrivit Universităţii din Bucureşti, finalizarea investiţiilor din Complexul Panduri va facilita crearea celei mai moderne platforme de cercetare-învăţare în ştiinţe sociale din România. Aici se va desfășura o activitate de educaţie de elită, în cadrul programelor Şcolii Doctorale în Sociologie și a programelor de masterat de cercetare. Toate facilităţile de cercetare actuale ale facultăţii vor fi concentrate într-un centru modern care va cuprinde: şapte centre de cercetare, laboratoarele actuale, Arhiva Română de Date Sociale (RODA), Asociaţia Observatorul Social. “Eu văd complexul din Panduri ca o variantă modernă a Institutului Social Român pe care l-a creat Dimitrie Gusti în perioada interbelică. Mă aștept să reunească tot ce are mai valoros Bucureștiul între specialiștii în cercetare socială, dar vom dezvolta proiecte integrate, comune și cu universitățile de prestigiu din țară, cu institute de cercetări publice sau private, sau cu universități din străinătate”, a declarat Marian Preda, decanul FSAS.
Facilităţi noi
În complex vor fi înfiinţate şi facilităţi noi precum laboratoare de cercetare calitativă (focus group, Eyetracker etc.) şi un laborator de cercetare sociologică prin telefon în sistem call center.
Platforma de cercetare va urmări formarea studenţilor în domenii şi cu competenţele concrete cerute de piaţă, precum şi crearea de facilităţi pe care să le folosească cercetătorii pentru proiecte de cercetare care să le aducă resurse financiare şi publicaţii. De asemenea, platforma va viza crearea unor facilităţi pentru training profesional, şcoli de vară.
Valoarea totală a proiectului care mai include şi o bibliotecă e de 19 milioane de lei, bani proveniţi de la Universitate şi Ministerul Educaţiei.