Bucureşti, pe repede înainte într-un proiect fotografic desfăşurat pe doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Tuchilă, un fotograf pasionat de oraş, care stă la baza proiectului „Ultimul etaj“, a publicat primul timelapse realizat cu Bucureştiul. Mii de imagini făcute deasupra oraşului în mai multe locuri au fost unite într-un clip dat pe repede înainte. Imaginile oferă o altă faţă a Capitalei.

Proiectul, primul de acest fel, a fost publicat pe contul de Facebook al iniţiativei. În fapt, este vorba de o colecţie de fotografii adunate de Ştefan Tuchilă care s-a urcat pe 100 de clădiri şi a făcut câteva zeci de mii de fotografii cu Bucureştiul. Aşa cum este descris, proiectul fotografic, început încă din 2004, este unul de cercetare urbană, o cartare urbană metodică şi spectaculoasă.

Potrivit sursei citate, imaginile capturează caracteristicile urbane generale ale oraşului (regim de înălţime, profil urban, accente), marcând astfel punctele de dezvoltare majore dar permit în acelaşi timp evaluarea impactului adus de oameni cadrului lor de viaţă: reconstruiri, adaptări, ocupări, etajări. Imaginile realizate sunt mai mult decât martori sterili, puncte descriptive ale dezvoltării oraşului: ele devin înainte de toate un document al aproprierii Bucureştiului de către locuitorii lui.

„Asistăm în ultimii zeci de ani la o alterare profundă a identităţii oraşului. Arhiva creată în cadrul proiectului este deci crucială pentru a putea reconstitui această identitate dar mai ales pentru a putea identifica şi analiza viitorul şi transformarea cadrului urban bucureştean“, este prezentat proiectul.

Pe aceeaşi temă:

Topul celor mai frumoase panorame din Capitală

În ochii multor locuitori ai săi, Bucureştiul este un oraş aglomerat, murdar şi care se confruntă cu multe probleme administrative. Însă, de cele mai multe ori el rămâne un oraş surpinzător care îmbină arhitectura modernă cu cea moştenită de la cei care au pus bazele sale, precum Bragadiru, Cantacuzino sau familia Brâncoveanu.

FOTO Capitala, văzută de la înălţime: câştigătorii concursului ”Bucureştiul de sus” au fost aleşi. Oraşul în ochii fotografilor

Concursul a fost organizat de Bucureşti Optimist şi Ultimul Etaj, două proiecte fotografice iniţiate de bucureşteni , şi a fost susţinut de experimentalist.ro. 190 de fotografii au intrat în concurs, înscrierile fiind în perioada 19 martie-13 aprilie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite