Bucureştenii, cu ochii spre cer: Bucharest Inernational Air Show are loc sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BIAS 2013 va celebra împlinirea a 90 de ani de la înfiinţarea Aeroclubului României FOTO Facebook
BIAS 2013 va celebra împlinirea a 90 de ani de la înfiinţarea Aeroclubului României FOTO Facebook

Spectacolul aviatic Bucharest International Air Show (BIAS) 2013 are loc sâmbătă, 27 iulie, pe Aeroportul Internaţional Băneasa-Aurel Vlaicu. Ediţia de anul acesta este dedicată celebrării a 90 de ani de la înfiinţarea Aeroclubului României.

Ediţia din acest an este dedicată celebrării a 90 de ani de la înfiinţarea Aeroclubului României şi se desfăşoară sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României.

Potrivit organizatorilor, spectacolul aerian cuprinde trei secţiuni principale de evoluţii aeriene:

Accesul publicului se face începând cu ora 8:00, iar ceremonialul de deschidere a BIAS va avea loc la ora 9:00.

Urmează apoi defilarea drapelelor naţionale ale ţărilor participante la spectacolul aerian BIAS 2013, Drill Team – demonstraţie de mânuire a armei susţinute de Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

Tot sâmbătă, cei prezenţi vor fi martori la rulajul la sol al aparatului de zbor Vlaicu II (replica în mărime naturală), ca un tribut adus pionierului aviaţiei româneşti -Aurel Vlaicu, de la a cărui trecere în nefiinţă se împlinesc 100 de ani.

Urmează decolarea primei aeronave care deschide show-ul aerian BIAS 2013, spectacolul “Zbor în crepuscul”, începând la ora 19:00.

Intrarea publicului este liberă, iar accesul se face prin ROMAERO.

Locurile de parcare sunt strict limitate motiv pentru care organizatorii recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun.

Pe aceeaşi temă:

GALERIE FOTO Spectacol aviatic pe Aeroportul Băneasa. Cum au „pictat” cerul piloţii italieni şi turci

VIDEO Începe cel mai mare show aviatic din România Două dintre cele mai faimoase formaţii de acrobaţie aeriană din lume, la - BIAS 2012

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite