BAC 2013 Rezultatele parţiale din Bucureşti. Rată de promovare 50,82%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele parţiale ale examenului de Bacalaureat 2013 pot fi consultate pe edu.ro. Peste 17.488 de absolvenţi de liceu din Bucureşti au dat examenul de maturitate.

UPDATE: Rezultatele parţiale pot fi consultate pe portalul bacalaureat.edu.ro. Rezultatele finale vor fi afişate pe edu.ro. 

UPDATE 23.20: În Bucureşti au promovat 50,82% din elevi după centralizarea preliminară a datelor, la ora 21.30. Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2013 vor fi afişate mâine la şcoli, iar vineri, 12 iulie, pe edu.ro. 

Rată de promovare filiera tehnologică: 29,25%

Rată de promovare filiera teoretică: 67,29%

Rată de promovare filiera vocaţională: 64,59%

Rată de promovare promoţia curentă: 63,53%

--

Candidaţii din Bucureşti, care au susţinut examenul de Bacalaureat 2013, pot afla rezultatele parţiale pe adevarul.ro, luni, 8 iulie. Elevii pot depune contestaţii luni, între orele 12.00 şi 16.00, iar rezultatele finale pentru BAC 2013 vor fi afişate vineri, 12 iulie, după rezolvarea contestaţiilor.

Cu emoţii sau nu, aşteptat sau mai puţin aşteptat de elevi, majoritatea candidaţilor de anul acesta au declarat că examenul de BAC a fost mai uşor decât se aşteptau, în unele cazuri chiar mai uşor decât simulările din timpul anului şcolar.

Absolvenţii clasei a XII-a au susţinut miercuri, 3 iulie, proba scrisă la Istorie sau proba scrisă la Matematică, la examenul de Bacalaureat 2013. Adevarul.ro a publicat, miercuri, rezolvarea subiectelor la Bac 2013, pe care le-a rezolvat şi dezbătut împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.

Cu toate că emoţiile nu au lipsit nici anul acesta, cei mai mulţi tineri au considerat subiectele mai uşoare decât se aşteptau.

Pe de altă parte, tinerii din Bucureşti au spus că adevăratele probe de foc s-au consumat în decursul acestei săptămâni, atunci când au susţinut examenele la Română şi Matematică.

Fraudă la Bac, audieri cu scandal

Examenul de Bacalaureat nu a trecut nici anul acesta fără să existe probleme, o ţară întreagă fiind cu ochii pe situaţia de la liceul Dimitrie Bolintineanu, unde procurorii şi poliţiştii bucureşteni, cu sprijinul SRI, au descins luni la Liceul Bolintineanu din Capitală, unde există suspiciuni că examenul ar fi fost fraudat.

Inspectoratul Şcolar a anunţat că directorul şi directorul adjunct al şcolii au fost demişi, alături de întreaga comisie de Bac de la acelaşi liceu.

Scandalul din jurul liceului din sectorul 5 a culminat cu momentul în care un autobuz al Poliţiei a început să urce elevi pentru a-i duce la secţie pentru audieri. Deşi iniţial trebuia să fie duşi 250 de elevi, ulterior lucrurile s-au încurcat, nefiind clar dacă a fost vorba de mandate de aducere sau nu, motiv pentru care autorităţile s-au răzgândit, iar singurii care au mai dat declaraţii au fost cei care au făcut-o de bunăvoie. 

Candidaţii din Bucureşti, care au susţinut examenul de Bacalaureat 2013, pot afla rezultatele parţiale pe adevarul.ro, luni, 8 iulie. Elevii pot depune contestaţii luni, între orele 12.00 şi 16.00, iar rezultatele finale pentru BAC 2013 vor fi afişate vineri, 12 iulie, după rezolvarea contestaţiilor.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE VIDEO Scandalul „Şpaga de la Bolintineanu“. Primii elevi audiaţi au plecat de la Poliţia Capitalei

BACALAUREAT 2013 Cum a fost ultima de zi BAC pentru elevii bucureşteni: vacanţa şi distracţia, pe buzele tuturor

VIDEO REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 Subiecte mai uşoare ca la simulare. Cum a fost examenul de Bacalaureat la Liceul „George Coşbuc“ din Bucureşti

UPDATE Subiectele la Matematică BAC 2013: M1, M2, M3 şi M4. Elevii spun că examenul a fost mai simplu decât simularea

UPDATE Subiectele la Istorie BAC 2013. Elevii spun că punctul al treilea a fost greu

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite