Vanghelie, despre acuzaţia ANI: „Am să-l dau în judecată pe domnul Georgescu. Dânsul a făcut foarte multe jocuri mizerabile. În spatele lui este Băsescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Marian Vanghelie neagă acuzaţiile făcute de ANI FOTO Adevărul
Primarul Marian Vanghelie neagă acuzaţiile făcute de ANI FOTO Adevărul

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, neagă acuzaţiile făcute astăzi de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) prin care edilul nu ar putea justifica circa 180.000 de euro din declaraţia de avere. Primarul este de părere că Horia Georgescu, directorul instituţiei, ar fi făcut foarte multe jocuri „mizerabile şi politice“ şi că această acuzaţie nu este decât un alt demers care se va dovedi neadevărat, în instanţă.

„În ultimele 6-7 luni am avut un dosar depus pentru declaraţia de avere, dar am luat de două ori neînceperea urmăririi penale. Ei au mai dat tot felul de zvonuri. Eu i-am cerut domnului Georgescu să dovedească acele zvonuri şi nu a avut nicio reacţie. Eu cred că o să-l dau în judecată”, a declarat Marian Vanghelie, pentru adevarul.ro.

Trei „baroni locali”, doi primari şi un europarlamentar au fost declaraţi astăzi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Printre aceştia se numără şi primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, care este acuzat că ar avea o diferenţă de 787.246 Lei (aproximativ 180.000 de euro) între averea dobândită şi veniturile realizate.

Cu toate astea însă, Vanghelie susţine că este vorba de o ambiţie fără susţinere a directorului ANI, Horia Georgescu, care ”a făcut foarte multe jocuri mizerabile şi politice în România”.

Primarul sectorului 5 susţine că acţiunile directoruluiu ANI ar fi făcute sub influenţa preşedintelui Traian Băsescu, dar şi că, potrivit zovnurilor care umblă prin presă despre Horia Georgescu, directul ANI ”nu ştiu dacă este bine acolo unde este”.

”O să vedem în următoarea perioadă dacă acuzaţiile despre declaraţia mea de avere sunt adevărate sau dacă zvonurile despre Georgescu sunt”, a mai adăugat primarul sectorului 5.

Marian Vanghelie, aflat la cel de-al patrulea mandat succesiv de primar la sectorului 5, a avut, în perioada 2008-2011, venituri salariale în valoare de 253.199 lei. Cu toate acestea, susţine ANI, “modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 1.040.445 lei”.

Prin urmare, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, care urmează să declanşeze un control cu privire la diferenţa dintre venituri înregistrate de Marian Vanghelie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite