Alegeri parţiale 2014. Bucureştenii din Secorul 4 votează, duminică, şi pentru desemnarea unui senator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii sunt aşteptaţi, duminică, la vot. FOTO: Arhiva Adevărul
Românii sunt aşteptaţi, duminică, la vot. FOTO: Arhiva Adevărul

Alegeri parţiale 2014, Bucureşti. Locuitorii din Sectorul 4 al Capitalei se vor exprima de două ori prin vot duminică, 25 mai. În paralel cu alegerile europene, sunt organizate alegeri parţiale pentru locul de senator vacantat de Dan Voiculescu.

În Bucureşti, în paralel cu alegerile europene 2014, sunt organizate alegeri pentru locul de senator vacantat de Dan Voiculescu. La alegerile parţiale, PC l-a împins pe fostul tenismen Ilie Năstase, iar PMP, pe Ruxandra Dragomir, şi ea fostă campioană la tenis.

În Capitală, numărul total al alegătorilor, înscrişi în listele electorale, depăşeşte 1,8 milioane de bucureşteni. În Capitală au fost amenajate, în total, 1.245 de secţii de votare, astfel: în Sectorul 1 al Capitalei vor fi organizate 162 de sectii, in Sectorul 2 — 202, in Sectorul 3 — 274, in sectorul 4 — 178, in sectorul 5 — 196 si in Sectorul 6 — 233 de sectii de votare.

Vă recomandăm şi:

De ce merg la vot la alegerile europarlamentare                 În condiţiile unei prezenţe la urne estimată la cel mult 30% dintre cetăţenii cu drept de vot, există voci care susţin boicotul la alegerile europarlamentare din 25 mai ca formă de sancţiune a clasei politice. Alţii susţin anularea votului ca instrument de presiune pentru reforma legilor electorale şi a partidelor politice. Am colectat aici o serie de păreri şi argumente ale celor care susţin participarea la alegerile europarlamentare.

Olandezii şi britanicii au dat startul alegerilor europarlamentare               Secţiile de votare pentru alegerile europene au fost deschise joi dimineaţa în Olanda, către ora locală 7.30 (8.30, ora României), lansând un scrutin la nivel european care va desemna 751 de deputaţi în Parlamentul European (PE), pentru un mandat de cinci ani, relatează AFP.

Românii şi Europarlamentarele 2014: cele mai ciudate momente dintr-o campanie „mioritică, lipsită de viziune”   Campania pentru europarlamentare 2014 din România nu a ieşit din tiparul campaniilor electorale anterioare, spun sociologii. Aceştia vorbesc despre o „campanie mioritică“, lipsită de viziune şi neinspirată din punct de vedere al comunicării, în care candidaţii au dovedit că nu au proiecte europene pentru România. O campanie din care nu au lipsit ciudăţeniile, din păcate „normale“ pentru ţara noastră.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite