Academie de tenis cu şase terenuri, în Sectorul 2. Onţanu a semnat certificatul de urbanism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a semnat certificatul de urbansim pentru construirea Academiei de Tenis în cadrul Complexului Sportiv Naţional „Lia Manoliu“. Cele şase terenuri vor fi la dispoziţia tenismenilor de performanţă, dar şi a bucureştenilor care doresc să practice acest sport.

Academia de Tenis se va construi în cadrul Complexului Sportiv Naţional “Lia Manoliu”. Potrivit unui comunicat de presă emis de administraţia locală, baza sportivă va fi amenajată pe un teren în suprafaţă de 11.700 metri pătraţi şi va avea şase terenuri de sport cu gradene pentru 1.300 de spectatori, vestiare, grupuri sanitare, recepţie, birouri, cabinet medical, spaţii de alimentaţie publică şi de mic comerţ cu produse specifice.

Academia de Tenis face parte din proiectele Capitalei şi va fi finanţată de Primăria Municipiului Bucureşti.
„Prin dotările excepţionale pe care le va avea Academia de Tenis vor fi asigurate toate condiţiile necesare pentru derularea unor evenimente sportive la nivel mediu naţional şi internaţional care vor atrage jucători de prestigiu şi un public numeros“, se arată în comunicatul citat.

Bucureştenii care doresc să practice mişcare vor avea la dispoziţie o bază sportivă realizată la standarde internaţionale unde vor putea închiria terenuri de tenis pentru antrenamente şi competiţii. Prin înfiinţarea Academiei de Tenis în sectorul 2 se vor obţine: o bază sportivă şi de agrement, o şcoală de tenis, precum şi terenuri pentru antrenamente şi competiţii sportive interne şi internaţionale.

Oprescu promite că face sala multifuncţională

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, în aprilie anul acesta, că doreşte ca lucrările de construcţie a unei săli polivalente, care urmează să fie cea mai importantă clădire bucureşteană destinată atât concertelor, cât şi activităţilor sportive să pornească până la sfârşitul anului. Oprescu a spus că după finalizarea acestui proiect, 12.000 de persoane vor putea să asiste simultan la evenimentele organizate în noua construcţie.

Mai multe despre sala multifuncţională din sectorul 2:

FOTO Sala Polivalentă de la Lia Manoliu, un proiect de 80 de milioane de euro,  la un pas de deveni realitate

FOTO Ce planuri are municipalitatea pentru sportul bucureştean. Cum va arăta Arena Multifuncţională

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite