10% reducere pentru bucureştenii care îşi plătesc integral impozitele locale până pe 31 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
taxe foto ps1

Bucureştenii din sectorul 1 mai au la dispoziţie aproximativ trei săptămâni pentru a-şi achita cu reducere taxele şi impozitele locale. Contribuabilii, persoane fizice, care îşi achită integral,până la 31 martie 2015, obligaţiile fiscale beneficiază de o reducere de 10%, potrivit legislaţiei în vigoare.

În cazul în care impozitele şi taxele locale, aferente anului fiscal 2015, nu sunt plătite anticipat, acestea pot fi plătite în două tranşe egale, la termenele scadente, respectiv 31.03.2015 şi 30.09.2015.

Pentru a reduce birocraţia, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziţia cetăţenilor o infrastructură modernă şi eficientă, care să le permită să-şi achite contribuţiile la bugetul local în cel mai scurt timp şi în condiţii de deplină siguranţă. Astfel, contribuabilii din această zonă administrativă pot opta pentru o gamă variată de modalităţi moderne de plată: plata electronică prin internet banking, plata cu cardul şi plata online prin ghiseul.ro.

Rezultatele acestor eforturi nu s-au lăsat aşteptate, după cum au anunţat reprezentanţii Primăriei Sectorului 1: numai anul trecut, administraţia locală a sectorului 1 a înregistrat 99 de tranzacţii de plată cu cardul la 1.000 de locuitori, în creştere cu 52% faţă de numărul tranzacţiilor realizate în 2013. Pentru această lucru, Primăria Sectorului 1 a primit, pentru al doilea an consecutiv, titlul onorific de „Primăria Viitorului“, pentru  câştigarea competiţiei naţionale  de  plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul.

Cele mai importante avantaje de care cetăţenii Sectorului 1 pot beneficia la plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul sunt:

- confort, rapiditate şi independenţă geografică şi temporală

- contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacţiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1

- plăţile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plăţii

- site securizat la înalte standarde privind tranzacţiile cu cardul pe internet prin www.ghiseul.ro

- posibilitatea plăţii impozitelor şi taxelor locale pentru toate proprietăţile deţinute pe teritoriul României, cu condiţia înrolării în sistem a unităţii administrativ - teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea „Lista conturi IBAN”.

Pe lângă modalităţile moderne de plată a taxelor şi impozitelor locale, cetăţenii din Sectorul 1  îşi pot achita contribuţiile la  bugetul local şi în numerar la cele patru casierii puse la dispoziţia lor de administraţia locală.

Programul cu publicul al centrelor de încasare din Str. Piaţa Amzei nr. 13, Calea Griviţei nr. 208 şi Str. Pajurei nr. 13 este luni, marţi, joi şi vineri, în intervalul orar 8.30-16:30, iar miercuri între orele 8.30-18.30. Totodată, casieria din incinta Primăriei Sectorului 1 - Şos. Bucureşti-Ploieşti nr. 9-13 are program cu publicul luni, marţi, miercuri, vineri între orele 8.30-16:30 şi joi în intervalul 8.30-18.30.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite