Moldovenii, cei mai mari consumatori de alcool din lume. O persoană bea 178 de sticle de vin pe an. România e pe locul 8

Moldovenii, cei mai mari consumatori de alcool din lume. O persoană bea 178 de sticle de vin pe an. România e pe locul 8

FOTO arhivă

Publicaţia britanică dailymail.co.uk, făcând referire la o hartă interactivă a consumului de alcool în lume realizată de vouchercloud.com, scrie că Republica Moldova este pe primul loc în lume la capitolul consumul de alcool. Moldova este urmată de Belarus, Lituania şi Rusia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit articolului, moldovenii ar consuma anual 178 de sticle de vin, ceea ce ar reprezenta 17.4 litri de alcool curat.

România se află pe locul opt, iar fiecare român consumă aproape 13 litri de alcool curat pe an sau 454 de halbe de bere.
 
Rusia ocupă locul patru în topul englezilor, consumând 14.5 litri de alcool curat sau 1.500 de pahare (shots) de vodca pe an.

Americanii se află abia pe locul 49 în topul mondial cu 9.2 litri de alcool curat consumat pe an per persoană, echivalentul a 920 de pahare (shots) de Jack Daniels.

Înşişi britanicii ocupă locul 17 cu 11.6 litri de alcool consumat de o persoană anual sau 119 sticle de vin.

Clasamentul celor mai mari consumatori este încheiat de ţări precum Pakistan, Libya, Mauritania sau Kuwait.
citeste totul despre: