Izolatoare de detenţie provizorie vor fi reparate cu susţinerea UE

Izolatoare de detenţie provizorie vor fi reparate cu susţinerea UE

FOTO IPN

Cel puţin 15 izolatoare de detenţie provizorie din cadrul unităţilor teritoriale ale Poliţiei urmează a fi renovate. La fel, vor fi achiziţionate minimum 25 de unităţi de transport specializate pentru transportarea persoanelor aflate în custodia Poliţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Totodată, vor fi reparate circa 100 de celule, precum şi instruiţi în materie de respectare a drepturilor omului minimum 200 de angajaţi. Acţiunile se regăsesc într-un proiect prezentat spre dezbateri publice de către Ministerul Afacerilor Interne, transmite IPN.

Acţiunile vin în contextul semnării Acordului de finanţare pentru reforma Poliţiei între Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană, prin care Guvernul Republicii Moldova s-a angajat să realizeze un şir de activităţi, printre care şi îmbunătăţirea condiţiilor de deţinere a persoanelor faţă de care a fost dispusă aplicarea măsurilor procesuale de constrângere prevăzute de Codul de Procedură Penală şi Codul Contravenţional.

În lista acţiunilor propuse spre implementare se regăseşte şi modulul „E-Reţinere”, pentru monitorizarea persoanelor pe perioada aflării în custodia Poliţiei. Planul de acţiuni privind reducerea relelor tratamente, abuzului şi discriminării faţă de persoanele aflate în custodia Poliţiei este prevăzut pentru anii 2017 – 2020.

Suma totală a contribuţiei UE alocată pentru implementarea acestui obiectiv reprezintă 85,2% din cuantumul resurselor financiare necesare. Deficitul de resurse financiare urmează a fi acoperit din proiecte de asistenţă externă, donaţii şi alte surse prevăzute de lege.

citeste totul despre: