Voronin s-a înţeles cu Leancă „pe toate capitolele”, în afară de unul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputaţii comunişti, conduşi de Voronin, ar putea să voteze pentru învestirea Guvernului Leancă FOTO: Alexandru Tarlev
Deputaţii comunişti, conduşi de Voronin, ar putea să voteze pentru învestirea Guvernului Leancă FOTO: Alexandru Tarlev

Iurie Leancă ar putea fi învestit în funcţia de prim-ministru cu ajutorul Partidului Comuniştilor. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, s-a arătat mulţumit de prima discuţie pe care a avut-o cu candidatul la funcţia de premier în sediul partidului său. „Îmi pare rău că nu am discutat mai devreme”, a menţionat liderul comuniştilor.

„În afară de faptul că nu a depus niciodată flori la monumentul lui Lenin, ne-am înţeles pe toate capitolele. Regret că nu am avut posibilitatea să ne vedem mai des. Este prima vizită la sediul nostru”, a declarat jurnaliştilor preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

Iurie Leancă s-a întâlnit astăzi cu deputaţii fracţiunii comuniste pentru a încerca să-i convingă să-l voteze la funcţia de prim-ministru.

„Am discutat pe marginea programului, dar nu şi despre compoennţa nominală a Guvernului”, a precizat Voronin. Tot el a adăugat că „programul e program” şi că „Iurie Leancă a cazut şi el de acord că totul depinde de executori”. Astfel, potrivit lui Voronin, „totul va fi hotărât maine”.

Cu toate acestea, el a menţionat că „fracţiunea rămâne foarte deschisă pentru a vota, pentru că trebuie să scoatem ţara din blocaj”. Întrebat de jurnalişti dacă s-a răzgândit asupra cadidaturii lui Leancă, despre care spunea anterior că nu va fi votat de PCRM la şefia Guvernului, de data aceasta liderul PCRM a răspuns: „E vorba de guvernul Republicii Moldova, nu de guvernul lui Leancă. Principalul lucru este cine o să execute acest program. Mâine o să fie totul hotărât, când o să aflăm componenţa Guvernului”.

Leancă: Îi mulţumesc lui Voronin

La rândul său, Iurie Leancă i-a mulţumit liderului comuniştilor pentru faptul că a acceptat să se întâlnească. Despre dsicuţia cu deputaţii comunişti, liberal-democratul a spus că „a fost o discuţie constructivă, deschisă. Şi eu regret că nu am reuşit să ajung la dvs. mai devreme”.

„Programul până la urmă este un set de politici generale. În cazul în care voi primi susţinerea sunt convins că vom putea să discutăm despre politici la nivel de detaliu”, a adăugat Leancă.

La finalul declaraţiilor, candidatul la funcţia de prim-ministru s-a despărţit de liderul comuniştilor cu zâmbete. „Dacă o să mă mai invitaţi o să mai vin. O să îngheţe domnul preşedinte!”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite