Voronin: La ce să ne aşteptăm de la unire, dacă simbolul ei este călăul Antonescu, cel care a omorât 300 de mii de cetăţeni de-ai noştri VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Constantin Grigorita
FOTO Constantin Grigorita

În cadrul plenarei comuniştilor organizate sâmbătă, 10 martie, pe subiectul „Unionismul - ameninţarea asupra independenţei şi a statului Republica Moldova”, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a atenţionat în discursul său despre pericolul pe care îl reprezintă o eventuală unire cu România.

Vladimir Voronin a făcut o incursiune în istorie şi anume la perioada 1941 - 1944.

„România Mare a apărut din nou, deja sub steagurile naţiste în forma unei dictaturi fasciste al mareşalului sângeros, Antonescu. Din fericire, această a doua unire a durat doar trei ani. Din păcate, rezultatele au fost dezastruoase - 300 de mii de conaţionali de-ai noştri au fost omorâţi de regimul fascist al lui Antonescu”, a afirmat Vladimir Voronin.

În opinia fostului şef de stat, mareşalul Antonescu este idolul unioniştilor de pe ambele maluri ale Prutului, dând de înţeles că din acest motiv unirea reprezintă un pericol.

„Se mai întreabă cineva la ce să ne aşteptăm de la unire? Dacă smbolul ei este acest călău nazist, Antonescu”, a spus preşedintele PCRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite